LG G Pad 8.0: nový tablet s LTE živě z IFA 2014

1

LG na český trh uvádí druhou generaci svého osmipalcového tabletu. Pokud ale čekáte povedeného nástupce té první, budete čekat dál. Novinka je totiž levnější, má pouze plastové tělo i horší displej. Na oplátku ale nabídne nízkou cenu. Jaké jsou naše první dojmy z nového tabletu? Prozradíme přímo z Berlína a přidáváme video.

LG G Pad 8.3 byl nejen námi velmi dobře hodnoceným tabletem. Za příznivou cenu se totiž LG snažilo přinést co možná nejvíce a nabídnout tak alternativu k tehdy poměrně novému iPadu mini. Kovové tělo, FullHD displej a velmi výkonný hardware si získal nejen naše kladné hodnocení v recenzi. LG se však u své druhé generace rozhodlo jít cestou ostatních výrobců.

Ze tří nových tabletů s velikostmi 10, 8 a 7 palců se do České republiky dostane jen ten prostřední, a to v LTE variantě. Nabídne plastové matné tělo, které nevypadá špatně a bílá verze vypadá i elegantně, ale na první pohled plast poznáte a o hodnotném vzhledu nemůže být řeč.

LG G Pad 8.0 – první dojmy z IFA 2014

Zhoršil se také displej, respektive jeho rozlišení. Jinak má ale dobré pozorovací úhly i slušné barvy, na osmi palcích by to ale už chtělo něco lepšího než 1280 × 800 pixelů. Tablet by měl potěšit naopak LTE, rozšiřitelnou pamětí a dobrou výdrží 4200mAh baterie. Zajímavostí je rovněž infraport pro ovládání domácí elektroniky v horní části nebo možnost odemykat a zamykat displej pouhým dvojitým poklepáním na něj stejně, jako u telefonů LG.

Tablet běží na Androidu 4.4 Kitkat a nabídne stejné prostředí, jaké nalezneme například ve vlajkovém modelu LG G3. Nechybí ani všechny chytré funkce včetně QSlide aplikací, které umí běžet v oknech nad dalším obsahem nebo možnost rozdělit displej na dvě části.

Kompletní informace o výbavě naleznete v tabulce níže, našem katalogu a v dřívějším článku. G Pad 8.0 se v České republice bude prodávat pouze ve variantě s podporou LTE. Očekávejte jej během září za 5 900 Kč.

Technické parametry LG G Pad 8.0 LTE

Kompletní specifikace
Konstrukce210,8 × 124,2 × 9,9 mm, 344 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 8" (1 280 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), , autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetCPU: 4×1,2 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor4 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ3 2014, ?
Diskuze ke článku
madmaxkimi
LG G-Pad 1 je určitě lepší, ale o nějakém luxusu se bavit určitě nedá,,, ta přiblblá písnička o kovových materiálech je v jeho podání naprostá kravina, kousek přiblblého plíšku na zádech není nic extra a vysnívaný IPS displej po třičtvrtě roku vykazuje vady, takže příště se poohlédnu u plastové a super vypálené konkurence...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze