LG chystá výrobu vlastních procesorů zvaných Odin

6

LG se v poslední době daří, model G2, i přes své diskutabilní umístění ovládacích kláves, sklízí od recenzentů pochvalná slova, a nový Nexus 5 se prodává více než dobře. LG se možná i proto odvážilo pustit se do boje na poli procesorů a plánuje přijít s vlastním řešením, kterými se bude snažit kontrovat například nedávno představenému Snapdragonu 805 nebo SoC od Samsungu.

LG se zřejmě inspirovalo Samsungem, který vyrábí vlastní procesory Exynos. Měli bychom se dočkat procesorů té nejvyšší třídy, čtyřjádrových a osmijádrových. Měly by nést název Odin a jejich výkon by měl být srovnatelný s nejnovějšími čtyřjádry a osmijádry právě od Samsungu, či se Snapdragonem 805. Proto LG zvolilo poměrně vysoký takt 2,2 Ghz, který bude k dispozici v obou verzích. Konfugurace toho osmijádrového navíc bude big.LITTLE, čtyři jádra budou Cortex A15s a zbylá čtyři úspornější Cortex A7s.

Bude příští vlajková loď osazena vlastním procesorem LG?

Jak se LG podaří prosadit, se dočkáme již příští rok. Uvidíme, jestli bude schopno konkurovat a umožní například nahrávání 4K videa. Čtyřjádrem bude LG osazovat údajně své chytré televize případně čtyřjádra, osmijádra dostanou do vínku smartphony.

Zdroje: pocket-lint.com

Diskuze ke článku
diskopoprask
Odin?Servisní program Samsungu?
Flamer
LG by se spíše mělo snažit dělat lepší televize to co jsem dnes viděl v Electroworldu to je děs a bída. Sony, Panasonic i Philips podstatně lepší obraz o Samsungu nemluvím ten je bez debat top, ale taky ta cena ať se s tim jdou vycpat ;-)
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Zbytočné a nepotrebné. Onedlho skončia ako ST-Ericsson a bude po srande ...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze