Uniká Sony Xperia ZR: chystá se další voděodolné čtyřjádro?

44

XperiaBlog nás opět potěšil zajímavým únikem, který tentokrát patří zatím neoznámenému modelu Xperia ZR. Ten je podle všeho ve výrobě a nabídne vskutku lákavou hardwarovou kombinaci, spojenou s elegantním designem a maximální ochranou proti prachu a vodě.

Xperia ZR, také známá jako Dogo či Sony C550X, by se měla designově podobat spíše modelu Xperia ZL, než vlajkové lodi Xperia Z. Hodlá udeřit především kompaktností, i když se tloušťka předpokládá cca 10 mm a hmotnosti kolem 140 gramů, což rozhodně nepatří mezi nejlepší zařízení. Jedním z klíčových prvků budou cerfitikáty IP55 a IP58, které dělají přístroj extrémně odolný vůči prachu a vodě. Dokonce více, než v případě modelu Xperia Z, která se může pochlubit certifikáty IP55 a IP57.

Připravovaná novinka se má vzhledově podobat modelu Xperia ZL

Skvěle zní i kombinace pod kapotou. Čtyřjádrový procesor Qualcomm S4 Pro s taktem 1,5 GHz doplní 2 GB operační paměti, 8 GB interního úložiště s možností rozšíření, 13Mpx Exmor RS fotoaparát a velká baterie s kapacitou 2300 mAh. Kompaktnost by měl zachovat také displej s úhlopříčkou 4,6 palců a rozlišením 1280 x 720 pixelů.

Sony Xperia ZR zatím vypadá velmi slibně, především díky kombinaci menšího těla a výkonného hardwaru s maximální mírou odolnosti. Rozhodně nás zajímá dostupnost a cena, na tu si však ještě budeme muset počkat.

Zdroje: xperiablog.net

Diskuze ke článku
René
Ta cena,toho se bojím nejvíce.
Vyko
8 gb je tuze málo
Dávid
to zas bude cena :/ ale palec hore za ten zmenšený display
Securid
Neumí fotit.. neumí fotit..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze