Levný a schopný tablet? Testujeme nový Redmi Pad SE

5
Levný a schopný tablet? Testujeme nový Redmi Pad SE
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Na českém trhu novinku pořídíte už za 4,5 tisíce korun
  • Lákadlem je třeba velký 11" displej s jemným rozlišením
  • Volit můžete mezi šedou a zelenou variantou

Čínským výrobcům můžeme primárně poděkovat za to, že postupně dochází k alespoň částečné renesanci tabletů v cenově dostupných patrech. Koupit si použitelný tablet už v posledních letech neznamená utratit vždy více než 10 tisíc korun. Výběr začíná být i mezi nižší třídou, do které zamířil nový Redmi Pad SE, jenž dorazil na redakční test.

Prodejní balení je zcela standardní, jak asi očekáváte. Ačkoliv je v krabici spousta místa, zeje prázdnotou a kromě samotného tabletu v krabičce najdete jen stručné manuály, datový/nabíjecí kabel a naštěstí i koncovku nabíječky. Zde rovnou dodejme, že adaptér je pouze 10W a nabíjení trvá nekonečně dlouho.

Jak můžete vidět, na redakční test nám dorazil tablet v šedém provedení, avšak pokud byste chtěli vystoupit z davu, je v prodeji i zelená verze, a to i na českém trhu. Ačkoliv bereme do rukou tablet za 4,5 tisíce korun, zpracování snese přísná měřítka. Zadní strana je hliníková a příjemně chladí. Po tenkých bocích najdete nezbytná tlačítka a na jedné straně i USB-C s 3,5mm jackem.

Xiaomi Redmi Pad SE

Ačkoliv jde o dostupný tablet, můžete se těšit na dostatečně velký 11" IPS displej s jemným rozlišením a dokonce i 90Hz obnovovací frekvencí. Rámečky jsou rozumně velké, kdy je vhodné dodat, že pro děti či začínající uživatele lze ocenit prostor, kam položit prsty, aby byly mimo displej. Líbí se nám i aktuálnost prostředí, které je svěřeno do rukou Androidu 13, nadstavby MIUI 14 upravené pro potřeby tabletu a dokonce rovnou i zářijových bezpečnostních záplat.


Xiaomi Redmi Pad SE v redakci testujeme. Pokud vás na něj máte otázky, neváhejte je položit v diskuzi pod tímto článkem.

Xiaomi Redmi Pad SE

Rozměry255,5 × 167,1 × 7,4 mm, 478 g
DisplejTFT IPS, 11" (1 920 × 1 200 px)
Fotoaparát8 Mpx, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 680,
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 128 GBne
Akumulátor8 000 mAh
Diskuze ke článku
Jaroslav Paleček
Jaroslav Paleček
Kolik má reproduktorů? Jak hraje?
Jaký je maximální jas displeje? Jak funguje automatická regulace jasu?
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Já vidím cenu do 4k ne 4.5k..
czc.xiaomi-redmi-pad-se-4gb-128gb-graphite-gray/381803/produkt
Pavel Šťastník
Pavel Šťastník
Srovnání s Honor pad x9?
Ladislav K
Ladislav K
Předchozí verze je levnější nebo max stejně drahá, je lepší, tohle není žádný upgrade (naopak) a nemá smysl brát tuhle verzi, raději sáhnout po generaci minulé.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze