Lenovu prospěla restrukturalizace, počítače stále táhnou nejvíce

Lenovo během minulého roku prošlo dosti razantní restrukturalizací. Nyní vydalo finanční zprávu o tom, jak si společnost vedla na konci minulého roku. Díky změně dospěl čínský gigant k úspoře ve výši 1,35 miliardy dolarů.

Lenovo

Úspora díky restrukturalizaci je jistě výjimečná a Lenovo slaví úspěch. V oblasti prodeje mobilních telefonů si Lenovo, potažmo Motorola, už tak dobře nevedlo. Od října do prosince roku 2015 se prodalo 20,2 milionů zařízení, což je meziroční pokles o 18,1 %, který způsobil ztrátu ve výši 30 milionů dolarů za mobilní divizi.

Řekli byste, že pro čínskou společnost je jeden z nejhlavnějších trhů právě ten domácí, zvláště pokud se jedná o čínskou společnost? Na konci minulého roku ale bylo 83 % z celkové výroby telefonů Lenovo přepraveno do zahraničí. Vývoz oproti minulému roku ve stejném období tedy vzrostl o 15 %.

Divize počítačů je ale jiný případ. Ve čtvrtém kvartálu (podle Lenova Q3) získalo díky prodejům PC částku 405 milionů dolarů. Čistý zisk tak činí přibližně 300 milionů. Ač je to překvapivé, tak celkové tržby z počítačů a tabletů s Windows klesly, avšak podíl na trhu se zvýšil na 21,6 %.

Zdroje: pocketnow.com, businesswire.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze