Lenovo Yoga Tablet 2: osm palců s Windows a perem

10

Rodina tabletů od Lenova se utěšeně rozrůstá. Ty s označením Yoga Tablet 2 už čítají třináctiplacový model vhodný spíše jako bytový doplněk anebo konvenční desetiplacový model. Nyní se chystá na scénu ten s osmipalcovým displejem. Kromě rozměrů a zajímavé ceny zaujme možností použít jakékoli pero k jeho ovládání.

Lenovo tuto technologii nazývá AnyPen a jak ukazují produktové obrázky, můžete vzít libovolné pero, abyste na displeji něco nakreslili nebo si pořídili ručně psanou poznámku. Další zajímavostí, jak už jsme u této produktové řady zvyklí, je mód který počítá se zavěšením přístroje.

Lenovo Yoga Tablet 2

Zbytek výbavy už nepřináší žádné překvapení a je poznat, že tablet bude usilovat spíše o nízkou cenu než o lámání rekordů ve výbavě. Osmipalcový IPS displej má rozlišení 1 920 × 1 200 bodů. Přístroj pohání procesor Atom Z3745, což znamená čtyři jádra na frekvenci 1,86 GHz. Co se pamětí týče, RAM čítá 2 GB, vnitřní paměť 32 GB a přítomný je rovněž slot pro paměťové karty microSD do kapacity 64 GB. Do těla o rozměrech 210 × 149 × 2,7 až 7,0 mm se vešla baterie o kapacitě 6 400 mAh, o které výrobce tvrdí, že vše udrží v chodu 18 hodin. Z další výbavy jmenujme osmimegapixelový fotoaparát na zadní straně a 1,6 Mpx na straně přední nebo stereo reproduktory Dolby Audio. Jako operační systém slouží Windows 8.1.

Na trh se prozatím dostane černá barevná varianta, cena byla stanovena na 299 dolarů, což je po přepočtu a připočítání daní částka okolo sedmi a půl tisíc korun. Na vybraných trzích začne prodej ještě během ledna.

Lenovo Yoga Tablet 2

Technické parametry Lenovo Yoga Tablet 2 8" Windows

Kompletní specifikace
Konstrukce210 × 148,9 × 7 mm, 426 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 8" (1 920 × 1 200 px)
Fotoaparát8 Mpx, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetIntel Atom Z3745, CPU: 4×1,86 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémWindows 8.1
Akumulátor6 400 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 3:37 hodin
Dostupnost, 7 000 Kč

Zdroje: news.lenovo.com

Diskuze ke článku
petr
vždyť tento tablet je v prodeji už od konce prosince..
Ondra
Bohužel 128GB tu nemám. Taky jsem nad ní přemýšlel především kvůli velikosti win. Naivně jsem si myslel že na ní půjdou instalovat metro programy ze storu, ale opak je pravda. Klasický deskopt programy na kartu nainstalovat jdou ale v deskopt verzi si bez myši poradíte jen těžko. Jinak po nainstalování aktualizací win zůstane volných cca 8Gb. Což jsou 3 větší hry. Mimochodem tablet rozhodně nemám na hry, ale něco malo jsem zkoušel jako třeba fifa 15 nebo asphalt airborn... no bohužel hry se dost sekají. nevim v čem je problém ale uplně plynule mi nešlo nic
Marcek
Dobrý večer,
pak bych prosil o recenzi tabletu.
Děkuji.
Breta
Mám takovej dojem jenom já, nebo to zavěšení a psaní je absolutně nereálné? Vždyt když si to přestavím tak je to opravdu děs a oni se tím ještě chlubí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze