Lenovo Tab P11 je kovový tablet se 4 reproduktory

10
Lenovo Tab P11 je kovový tablet se 4 reproduktory
Fotografie: fonearena.com
  • Tablet je vybaven 11palcovým 2K displejem typu IPS
  • Výkon zajišťuje Snapdragon 662
  • K tabletu bude možné přikoupit klávesnici a dotykové pero

Lenovo si pro nás na letošní rok připravilo zajímavý tablet střední třídy, o kterém informuje fonearena.com. Cílit bude spíše na pracovně vytížené uživatele, kteří například ocení, že je celý kovový. Vhod přijde i dostatečně velký displej s úhlopříčkou 11 palců, 2K rozlišením a IPS technologií.

Lenovo Tab P11

Výkon zajišťuje slušný Snapdragon 662 + 6GB operační pamětí a až 128GB úložiště. Základní verze si nicméně bude muset vystačit se 4 GB RAM a 64GB interní pamětí. Menším zklamáním je nasazení postaršího Androidu 10. Pracovní využití budete moci nadále vylepšit přikoupením klávesnice či dotykového pera. Hodit se bude i čtveřice reproduktorů.

Lenovo Tab P11

Dostalo se také na základní fotoaparáty, vzadu je to 13megapixelový snímač, na čelní straně 8megapixelový. Baterie dostala do vínku kapacitu 7 700 mAh, přičemž slibuje výdrž až 15 hodin při běžném pracovním vytížení. Nabíjení probíhá výkonem 20 W. Tablet zvládá Wi-Fi ac, LTE, nepostrádá USB-C a také Bluetooth 5.1.

Lenovo Tab P11 se nabízí ve dvou šedých provedeních za v přepočtu zhruba 6 tisíc korun. Dostupnost na českém trhu však ještě není známa.

Technické parametry Lenovo Tab P11

Kompletní specifikace
Konstrukce258,4 × 163 × 7,5 mm, 490 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT IPS, 11" (2 000 × 1 200 px)
Fotoaparát13 Mpx, autofocus
ChipsetQualcomm Snapdragon 662,
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ne, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 10
Akumulátor7 700 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ2 2021,
Diskuze ke článku
Lukáš Čech
Lukáš Čech
Pane redaktore, opravdu není známa dostupnost? :-D Cena Vám taktéž (bohužel) nesedí. A co třeba Datart za 7490 ve stavu - ihned k odeslání.., Alza 7499 - více než 5 kusů..
Jaroslav Král
Jaroslav Král
Přesně tak. Uvedeno jako novinka před CESem a v CZ i SK se už prodává od představení! Někdy to chce sledovat více do široka, ale vypadá super a za ty peníze myslím pecka... Aktualizace co 2 měsíce, podpora na upgrade novějšího OS. Zkrátka tablet s péčí i po koupi.
Ještě bych rád o vysvětlení, co je postaršího na Android 10 a proč ten povzdech.
Jaroslav Král
Jaroslav Král
Tak na obhajobu pana redaktora, píše config od 4+64GB, který myslím dojde i do ČR, stejně jako konfigurace 6+128GB v balení s dokovací stanicí. To je ostatně velmi oblíbené balení i u M10 Plus, které se v ČR prodávají.
Takže jako ČR nebudeme rozhodně v nevýhodě a co se ceny týče, tady bych si dával bacha na US ceny, který jsou bez DPH s jednoletou zárukou apod. To jsme hned řádově o desítky % jinde. V rámci EU si myslím, že to bude srovnatelný. Hold provoz tohodle státu něco stojí...
Spytihněv Kvasnica
Spytihněv Kvasnica
Za srovnatelnou cenu (po započítání ceny klávesnice a pera) je matepad pro, který má trojnásobný výkon. Sice není celokovový, ale zase díky tomu podporuje bezdrátové nabíjení. Absence google služeb mi osobně nijak zvlášť nevadí, v appgallery je docela dost aplikací, zbytek se dá stáhnout přes petal search.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze