Lenovo má první Windows telefon. U nás ho nekoupíte

6

Lenovo odhalilo svůj první telefon s operačním systémem od Microsoftu. Bohužel se k nám novinka připravovaná na říjen nedostane. Lenovo telefon vyrobilo výhradně pro japonského operátora SoftBank, podle kterého dostala novinka i název. Japonci přivítají SoftBank 503LV.

Microsoft se stále snaží rozšířit svou základnu mobilních zařízení s operačním systémem Windows. Mimo telefonů od Microsoftu využívá tento operační systém jen pramálo telefonů, mezi nimiž je nejnovější HP Elite x3, jenž jsme měli možnost vyzkoušet na letošním veletrhu MWC. Nyní se přidalo i Lenovo.

SoftBank 503LV
SoftBank 503LV

Pro japonského giganta SoftBank vytvořilo nový model s názvem SoftBank 303LV, který bude spadat do střední třídy. Novinka má pětipalcový HD displej a pohání ji procesor Snapdragon 617 spolu se 3 GB RAM a 32GB úložištěm. Zadní fotoaparát nabídne rozlišení 8 megapixelů a rozlišení přední kamerky pro selfie činí 5 megapixelů. Horší je to s kapacitou baterie, jejíž hodnota se zastavila pouze na 2 250 mAh.

TIP: Lenovo Moto E (2016): důstojný nástupce je tu

Lenovo, potažmo SoftBank, bude s tímto modelem cílit především na firemní zákazníky, kteří ocení zejména podporu prostředí Continuum. Z další výbavy nebude chybět LTE či Bluetooth 4.0. Cena prozatím nebyla uveřejněna. I přesto, že telefon se na náš trh nemá šanci dostat, doufejme, že Lenovo si připraví podobný model i pro další světové trhy.

Zdroje: lenovo.com, pocketnow.com, windowscentral.com

Diskuze ke článku
jirka
Zadna skoda, stejne to bude lezak, do vanoc bude k mani zdarma pri koupe neceho od lenova. je to osud vseho s W10M

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze