Icy Tower 2 Temple Jump: starší hra v novém hábitu
recenze

Icy Tower 2 Temple Jump: starší hra v novém hábitu

1

Pravidla jsou jasná – vyskákej co nejvýš, nespadni a posbírej u toho co nejvíc mincí, abys příště mohl použít nějaký ten bonus. Nebo si ho kup. Hra je v základu zdarma a na první pohled se příliš neliší od Icy Tower 2. Má Temple Jump, co nabídnout?

Free Lunch Design vypustil novou verzi staré oblíbené skákačky Icy Tower, kterou vytvořil Johan Peitz a prvně vyšla v roce 2001. Jejím smyslem není nic složitějšího, než skákat vzhůru a nespadnout. Do toho si můžeme pomoci komby, které nás ještě zrychlí. Stačí držet tempo. Oblíbeným prvkem bylo tvoření vlastních postav. Já si třeba pamatuji, že mojí oblíbenou postavou byl žlutý dort, který jsem si nakreslil v malování. Ale to už je dávno.

Takové znovuzrození hra zažila na Facebooku, kde se do ní mohou zapojit i vaši přátelé. A to tím způsobem, že se navzájem předháníte ve výsledcích. Hraním získáváte body, za které si odemykáte různé bonusy, další věže nebo oblečení pro svoji postavu. Tato verze stylem hraní připomíná původní Icy Tower. A to hlavně kvůli ovládání a kombům.

Skvělé nové prostředí

Na mobilu jednoduše

Mobilní Icy Tower 2 funguje jinak. Dnes recenzujeme novou verzi Temple Jump, která je ale vesměs úplně stejná jako starší Icy Tower 2. Akorát nabízí nový design věže a postavy. Základní model je jednoduchý – hrajete, za což dostáváte mince, ty pak můžete vložit do vylepšení postavy, vzhledu postavy, vylepšení věže nebo bonusů na jedno použití, jako je třeba raketový start nebo frekventovanější výskyt mincí.

Jak skáčete nahoru, tak se věž postupně bortí a vy musíte držet tempo, abyste nespadli. Po každých 100 plošinách se změní prostředí. Každou hru se plošiny generují náhodně, takže věž vypadá pokaždé trochu jinak. Vždy ale přesně víte, kde na vás čekají pohyblivé plošinky apod.

Prostředí se mění s dosaženou výškou

Oproti Icy Tower 2 přichází jedna změna – truhly. Občas místo klasické plošinky narazíte na truhlu, a když na ni skočíte, tak z ní vypadne mince. Kromě mincí vám jde ale také o level. Ten si zvyšujete plněním úkolů. A nejsou nikterak složité na pochopení – vyskákej 200 plošinek vysoko, během jedné hry seber 50 mincí a podobně. Později vás úkoly tlačí k tomu, abyste kupovali různé bonusy a vylepšení, stejně jako to známe z dalších free2play her. Má to ale jednu nevýhodu, nikde v menu na první pohled nevidíte dosažený level. Musíte pro to na hlavní obrazovce rozkliknout podmenu a tam si otevřít položku Stunts. To je trochu nepraktické, hodilo by se mít ukazatel levelu někde vedle mincí.

Ovládání je oproti původnímu titulu zjednodušeno. Prostě ťukáte na pravou nebo levou stranu obrazovky, čímž volíte směr skoku. Ještě si můžete přepnout na ovládání pohybem, kdy stačí telefon naklánět jako v Doodle jump. Ovládání je tedy mnohem jednodušší než na počítači, což není na škodu. Klíčové pro postup tedy bude správné časování a míření na plošinky.

Plať nebo uvidíš

Hra je postupně těžší a těžší, ale dosáhnout lepších výsledků můžete i díky bonusům, které si lze koupit. Chcete, aby se vám ve věži objevovaly power-upy? Bude vás to stát mince. Ty si můžete buď vyskákat a nasbírat nebo si je můžete pohodlně koupit za reálné peníze. Klasický model. Stejně tak si můžete za pěkný obnos mincí zaplatit druhý život, když spadnete, tak jednoduše začnete znovu na dosažené plošince. A v neposlední řadě je to i sám hrdina, kterého můžete převléknout do zajímavějšího oblečení. Znáte to, čím zajímavější, tím dražší, tak to funguje všude. Můžete skákat do zbláznění a pomalu vybírat to nejdůležitější, nebo prostě vytáhnete kreditku a hotovo. Hra vás vyloženě nenutí, ale docela slušně se podbízí. A do toho na vás neustále vyskakuje nějaká reklama.

Pokud nemáš hluboko do kapsy

Závěr

Icy Tower 2 Temple Jump je poměrně zbytečnou hrou, která nabízí oproti klasické dvojce jen málo novinek a v podstatě hlavně mění pozadí věže. Klidně šlo udělat update pro původní hru a nikoho by to nemrzelo. Takhle tu máme dvě identické hry. Základní motiv je ale stále zábavný a klidně mu na chvíli můžete propadnout. A pokud si k současnému tropickému počasí chcete stáhnout něco tematicky ladícího, navíc zdarma, tak směle do toho.

Takhle hra vypadá na telefonu

Stáhnout Icy Tower 2 Temple Jump

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Hodnocení
60%
Klady
  • Jednoduché ovládání
  • Pro hraní nemusíte nic platit
  • Nové tropické prostředí
Zápory
  • Nic zásadně nového
  • Vtíravá reklama
  • Bez reálných peněz postupujete pomalu
  • Skrytý ukazatel levelu