Krušné časy pro Samsung. Společnosti meziročně klesl zisk o 56 %

9
Krušné časy pro Samsung. Společnosti meziročně klesl zisk o 56 %
  • Důvodem je zásadní pokles poptávky po paměťových čipech
  • Telefonům se vcelku daří, především díky řady Galaxy A
  • Následující čtvrtletí se společnost spolehne na novinky Galaxy Note10
  • Zlepšení situace kolem paměťových čipů se očekává v závěru roku 2019

Samsung dnes zveřejnil svou finanční zprávu za 2. čtvrtletí roku 2019. Jelikož je celosvětově největším dodavatelem paměťových čipů, velmi silně jej zasáhla klesající poptávka po těchto komponentech. Konsolidovaný výnos dosáhl 47,4 miliard dolarů, ovšem zisk celé společnosti za uplynulý kvartál se zastavil na hodnotě 5,6 miliard dolarů, což je meziročně o 56 % méně. Ve srovnání s prvním letošním čtvrtletím však výnosy i zisk rostly. Samsung očekává, že poptávka po paměťových čipech vzroste až ve druhé polovině roku 2020. I přesto výrobce počítá se značnou volatilitou, tedy kolísáním trhu a nejistou předpovědí do budoucna.

Segment mobilních telefonů Samsung Galaxy dosáhl v uplynulém čtvrtletí konsolidovaných výnosů ve výši 25,86 miliard dolarů a zisku 1,32 miliardy dolarů. Ačkoliv globální trh s chytrými telefony spíše klesal, Samsungu se dodávky dařilo mezičtvrtletně navyšovat. Důvodem jsou povedené modely řady Galaxy A, zejména má jít o Galaxy A50 a Galaxy A70. Naopak prodeje Galaxy S10 mezičtvrtletně mírně klesly, přičemž důvodem má být stagnující poptávka po prémiových produktech na trhu.

Ve třetím čtvrtletí se Samsung bude opírat o Galaxy Note10 a Note10+, přičemž do prodeje zasáhne také Galaxy Fold. Samsung současně bude dále vylepšovat řadu Galaxy A a můžeme se těšit na další přírůstky.

Diskuze ke článku
Absolut NoFak
Tak lidi nejsou blbí a nenechají si donekonečna vymývat mozek zdejšími opusy "Kuřkunt Lagujsy 7/8/9/10/11 bude ten nejsuprovější founek na světě, 96x aktualizováno", ale namísto toho je čeká tvrdý střet s realitou, když jim nagelovaný borec u pultíku luxusně vyzdobené prodejny řekne, že to není vada na reklamaci, ale že je to kvůli nesprávnému způsobu používání a na straně 96 v návodu malým písmem pod čarou přeci píšou, že se nemá zvyšovat jas displeje na maximum, jinak se to mlže poškodit a pak se o člověka pokoušejí mrákoty a jen od vedlejší přepážky slyší, jak potetovaná blbka radí nějakému důchodci, že musí ten telefon jednou denně restartovat a jednou měsíčně udělat továrko, aby se to nesekalo a on na to, že ten telefon má teprv dva týdny.
Petr
Za to vy byste ten mozek vymýt potřeboval.
Karel
Hele NoFak to jsi takový Debil už od narození nebo se to
s tebou děje až teď v poslední době. Dík za info.
Pesedm
Bude velmi zábavné sledovat jak se Samsung s Apple zahrabávají ve vlastním písku hlouběji a hlouběji :)
Absolut NoFak: Velmi OK napsáno.
Škoda, že nejsi holka asi bych se zamiloval.. :))

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze