Krásné hodinky od Alcatelu naživo. Škoda, že nemají Android Wear

17

Alcatel OneTouch na veletrhu CES v Las Vegas překvapil představením svých vlastních chytrých hodinek. A co víc, opravdu hezkých hodinek. Nemají sice Android Wear, ale Alcatel se snaží přinést podobné funkce a bojuje s výdrží až pět dnů při běžném používání. Podívejte se, jak nové hodinky vypadají, co umí a jak se ovládají. Nechybí ani podrobné video.

Alcatel OneTouch Watch

Alcatelu se první chytré hodinky jednoduše povedly. Kruhový displej, elegantní kovové tělo, vkusné připojení pásku a přijatelné rozměry – to je slušivý koktejl, který katapultuje nové hodinky mezi nejhezčí modely na trhu. Designově jde o mix Moto 360 a LG G Watch R. Kruhový displej je na spodní straně useknutý stejně, jako u Motorol, kolem něj je pak výrazná luneta, která však není vystouplá a neomezuje tak v ovládání jako zpočátku u LG G Watch R.

Škoda malého displeje, výborná je ale výdrž

Jediné, co bych vytkl, je malý 1,22palcový displej, který navíc nemá ani nijak jemné rozlišení 240 × 204 pixelů, jinak je ale hezky sytý a dobře čitelný. Zaujme dotykové tlačítko v místě pod displejem, které vás vždy přenese na domovskou obrazovku. Zboku nalezneme ještě klasické tlačítko na rozsvěcení a zhasínání displeje, dobře funguje ale i rozsvícení gestem. Spodní stranu hodinek okupuje měřič tepu a samozřejmostí je odolnost proti vodě a prachu.

Alcatel OneTouch Watch – první pohled z CES 2015

Alcatel musím velmi pochválit za vyřešení nabíjení. Zapomeňte na proprietární kolébky a adaptéry. Stejně jako u Huawei TalkBand se v pásku na spodní straně odkryje standardní USB konektor. A nějaké to USB najdete v nouzi kdekoliv. Pásek kvůli integraci nabíjení není výměnný a vybrat si tak musíte z předpřipravených designů a materiálů. Akumulátor má kapacitu 210 mAh a výrobce tvrdí, že při životě udrží hodinky až 5 dní. Pracovníkům stánku při reálném používání údajně vydrží zhruba 4 dny, což je oproti Android Wear výrazně lepší hodnota.

Srovnání s LG G Watch R

Nemají Android Wear. Co ale umí?

Hodinky od Alcatelu nemají Android Wear, ale používají proprietární systém, který je ale poměrně propracovaný. Hodinky lze propojit s telefony s Androidem 4.3 a vyšším, respektive s iOS 7 a vyšším. Alcatel slibuje, že na hodinky budou chodit opravdu kompletně všechny notifikace. Už v základu je k dispozici poměrně dost aplikací, můžete přepínat hudbu, stisknout na dálku spoušť fotoaparátu v telefonu nebo nechat váš smartphone nahlas vyzvánět, když ho zrovna nemůžete najít. Nechybí ani akcelerometr, gyroskop, výškoměr a elektronický kompas. Díky těmto čidlům můžete měřit svůj spánkový cyklus, uběhnutou vzdálenost nebo spálené kalorie. Přímo na hodinkách pak můžete pohodlně sledovat dosažené úspěchy v rámci přehledu fyzické aktivity.

Alcatel OneTouch Watch

Cena byla pro český a slovenský trh, kde se hodinky objeví na jaře, stanovena na 2 790 korun, respektive 99 € včetně DPH.

Technické parametry Alcatel OneTouch Watch

Kompletní specifikace
Konstrukce10,5 × 41,8 × 3,5 mm, 60 g, odolnost: IP67
Pásekumělý, vyměnitelný: ne, zapínání: motýlová spona
DisplejTFT IPS, 1,22" (240 × 204 px), tvar: kruhový
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ano
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ?
Akumulátor210 mAh, nabíjení: USB A
Dostupnostčerven 2015, 2 790 Kč
Diskuze ke článku
Durus
To je hadam dobre ze nemaju android wear. Dost ze miliony ludi android spicluje cez den, tak este aby ich spicloval aj vnoci. :-)
Petr
Android Wear by se stejným akku vydržely tak den. Proč je asi 10x zmíněno, že škoda že to nemají nevím, pokud bude systém Alcatelu umět všechno podstatné, tak proč ne. A dobře že bude na výběr, nechtěl bych mít všechno jen na Wear.
Nevesta.na.Hrasku
Skoro tři roky používám úplně první generaci Sony (Ericsson) SmartWatch a nebýt poškrábaného displeje, tak nepokoukávám po náhradě. AndroidWear mě osobně moc nezaujal. Hodinky od Alcatelu vypadají za tu cenu parádně, až na to příšerné prostředí - to je fakt humus. Vzhledově jsou stále top Moto 360, ale ty jsou zabité cenou ....
Andrej Kuchár
Andrej Kuchár
konečne niečo pekné čo nutne nepotrebuje Android. Fajn že nosiť/používať ich môže Google či Apple fanda.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze