Koronavirus zasáhne veletrh MWC 2020. Tiskovku zrušilo LG

aktualizováno
14
Koronavirus zasáhne veletrh MWC 2020. Tiskovku zrušilo LG
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • LG nechce případnému riziku vystavovat své zaměstnance
  • Svou tiskovku prozatím na neurčito odkládá
  • ZTE informaci o zrušení své účasti dementovalo

Aktualizováno 5. 2. 2020 12:45

Oproti původním informacím se barcelonského veletrhu zúčastní čínské ZTE, které o tom definitivně informovalo na svém Twitteru a dodalo, že se bude zaměřovat na řešení 5G.


Původní informace

V posledních týdnech světem hýbe nová mutace koronaviru, který se rozšířil z Číny a nakažení již byli hlášeni z několika evropských zemí. Spekulovalo se, zda bude mít koronavirus nějaký dopad na veletrh MWC 2020, který se uskuteční již v tomto měsíci. Nakonec byl veletrh potvrzen v původním termínu. Drobné změny se však přeci jen odehrají.

LG oznámilo skrze své oficiální stránky, že svou původně plánovanou tiskovou konferenci zcela ruší. Důvodem bylo vyhlášení mimořádné události Světovou zdravotnickou organizací. Jihokorejský výrobce proto nechce zbytečně riskovat zdraví stovek svých zaměstnanců, kteří by museli cestovat po světě. LG proto v brzké době uspořádá separátní tiskovou konferenci, na které své novinky oficiálně představí. Pokud jde o mobilní telefony, očekává se například model V60 ThinQ se dvěma displeji.

Barcelonský veletrh se bude muset letos obejít také bez čínského ZTE, jak informuje theverge.com. ZTE uvedlo, že jej k tomu vedou čistě praktické důvody. Zmiňováno je případné zpoždění letů a problémy s vízy. Naopak se Sony, HMD Global (Nokia) a Vivo můžeme na MWC 2020 počítat.

Diskuze ke článku
Blue Sun
Já bych to stejně zrušil celé. Vždyť ty telefony vypadají jeden jako druhý, tak co tam chcete ukazovat. Jenom zbytečně lítáte po světě, šíříte viry a produkujete oxid uhličitý.
Mio
MWC tento rok asi nebude nic moc. Věřím tomu, že kvůli viru odmítne účast víc výrobců
Mara Studna
Mara Studna
Před časem proběhla v tisku info,že právě kvůli koronaviru bude veletrh zrušen.Byla by to škoda,nicméně je to riziko a lze to pochopit,pokud by k tomu došlo.
Nguyen
To zpatny sprava ja koukala kasdy roka na nova mobyl vsdi ve vecerka na notbuku kdis malo sakaznika ve vecerka.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze