Konečně: Google představil Nexus 7 s větší pamětí a 3G

38

Google představuje jednu novinku za druhou. Možná trošku nezaslouženě menší pozornost je věnována nové variantě kompaktního tabletu Nexus 7. Ta ale bude obsahovat dvě zásadní novinky - vyšší integrovanou paměť a mobilní 3G připojení na internet.

Google Nexus se již prodává několik měsíců a nutno podotknout, že se tablet Asusu, jakožto výrobci, velmi povedl. Dokazují to však také prodejní výsledky. Nexus 7 patří mezi jedny z nejlépe prodávaných tabletů s Androidem na trhu. Z jeho prodejů však ale Googlu, potažmo Asusu, mohly plynout ještě vyšší zisky. Z nepochopitelných důvodů ale až dodneška tento sympatický tablet, který jsme shodou okolností před nedávnem zrecenzovali, neměl příliš velkou paměť a ani jinou možnost připojení k webu, než přes Wi-Fi. Uživatelé náročnější na multimédia, a nebo ti, kteří rádi surfují na cestách, tak měli doposud smůlu.

Nexus 7 aktuálně koupíte pouze s malou pamětí a Wi-Fi připojením, brzy ale bude všechno jinak
Tip: přečtěte si také - Recenze Google Nexus 7 – Malý, ale šikovný

Google dnes naštěstí představil novou variantu Nexusu 7. Ta oproti předchozí nabídne dvakrát vyšší vnitřní paměť, tedy 32 GB, a také slot na SIM kartu, z čehož plyne i podpora volání, a hlavně surfování na internetu přes mobilní 2G a 3G (HSPA+) připojení. Obě vylepšení jsou sice vítaná, Google si ovšem moc velký aplaus nezaslouží. Největší konkurent Nexusu 7, iPad mini od Applu je totiž v obou aspektech výbavy, tedy kapacity vestavěné paměti i připojení na internet ještě o kus dále. Zakoupit jej totiž již brzy bude možné i v konfiguraci s pamětí až 64 GB a vyskorychlostním připojením LTE.

Google Nexus 7 - oficiální fotografie

Zatím se přesně neví, kdy se tento upgradovaný Nexus 7 dostane na trh. Podle posledních informací by ale jeho distribuce měla kromě jiných probíhat skrze obchodní síť více než dvoustovky světových mobilních operátorů. Prodej pochopitelně započne nejdříve v USA. Cena tam bude činit 299 dolarů, tedy asi 5800 Kč. V České republice se po připočtení DPH bude nejspíše pohybovat na hladině 7 tisíc korun, což ovšem stále nezní vůbec špatně. Na finální cenu a dostupnost pro náš trh si však budeme muset ještě počkat.

Technické parametry Google Nexus 7

Kompletní specifikace
Konstrukce198,5 × 120 × 10,5 mm, 340 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 7" (1 280 × 800 px)
Fotoaparát
ChipsetnVidia Tegra 3 T30L, CPU: 4×1,2 GHz, GPU: ULP GeForce
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB / 16 GB / 32 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor4 325 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 3:21 hodin
Dostupnostříjen 2012, 5 999 Kč
Diskuze ke článku
Hadas
No vida, ideální tablet na konzumaci všelijakého obsahu. 16GB je už v pohodě a 3G je velmi milé. No a ta cena ? To jako opravdu? :-)
Abc
Je jiste, ze pujde z tabletu volat (skrz SIM)? Existuje na to nejaka reference? Dekuji.
Pípa
Myslíte že bude možnost zakoupit 32GB verzi bez 3G?
Tak jsem se těšil
Je to dost drahý, čekal jsem to levnější. Asi počkám až spadnou ceny.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze