Končící LG to s aktualizacemi nebalí. Možná dojde i na Android 12

1
Končící LG to s aktualizacemi nebalí. Možná dojde i na Android 12
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Nic by se nemělo měnit na plánu aktualizací na Android 11
  • Nejvyšší modely by se však mohly dočkat ještě jedné aktualizace

Před dvěma dny LG definitivně oznámilo konec produkce mobilních telefonů. To samo o sobě znamená, že jihokorejský výrobce již nepředstaví žádnou novinku, přičemž plánované mobily byly zrušeny. Otazníky se nicméně vznáší nad podporou současných přístrojů. V tuto chvíli je v běhu proces aktualizací na aktuální Android 11, který již funguje například na modelech Velvet 5G a V60 ThinQ. Dalších několik aktualizací obdrží v nejbližších měsících.

LG však na oficiálních korejských stránkách uvádí, že s podporou nehodlá ze dne na den skončit. Zmařeny dokonce nejsou ani plány na Android 12, ačkoliv u nich LG varuje, že bude vše záležet na Googlu. Pokud z jeho strany dojde k nějakým předem neočekávaným komplikacím, může to mít dopad i na aktualizaci telefonů LG. Pakliže však vše půjde jak má, LG několik svých modelů aktualizuje na Android 12.

Pokud však tajně doufáte, bude potřeba vzít na vědomí, že končící mobilní divize se zaměří maximálně na několik nejlépe vybavených kousků. Předpokládá se, že půjde pouze o zařízení, která startovala s Androidem 10. Jmenovitě je tak šance proVelvet, LG Wing a V60 ThinQ.

Diskuze ke článku
Martin (Superhuman)
Martin (Superhuman)
.phonearena./news/LG-smartphones-Android-OS-updates-timelines_id131296#post_2407552

LG pro zařízení má slíbeno 3 roky podporu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze