Kodak IM5 je první chytrý telefon od známého výrobce fotopříslušenství

12

Do sféry chytrých mobilů se snaží dostat kdejaký noname výrobce. Občas se ale najde výjimka a na trh vstoupí společnost, která má hodně zkušeností z jiného oboru elektroniky. Nejnovější ukázkou toho je Kodak, který přichází s telefonem Kodak IM5. Mějme se však na pozoru, Kodak je v tomto případě spíše jen propůjčená obchodní značka, která s telefonem samotným příliš společného nemá.

Fotomobilů je poslední dobou víc a víc. Máme zde například Lumii 1020, Panasonic CM1, Samsung Galaxy K Zoom a jedním z posledních je například Asus ZenFone Zoom. Doposud chyběla na poli fotomobilů značka, která má základ ve fotografování a fotopříslušenství. To nyní mění Kodak se svým modelem IM5, který svojí výbavou sice spadá do šedého průměru střední třídy, ale má zaujmout fotografickým softwarem. Velikostí také spadá spíše do průměru a to díky 5palcovému HD displeji.

Kodak IM5

O výkon se postará osmijádrový procesor na frekvenci 1,7 GHz (pravděpodobně čipset MediaTek 6592), 1 GB RAM a 8 GB interní paměti s možností rozšířit o dalších 32 GB pomocí microSD karet. Software je založený na Androidu 4.4 KitKat s příslibem Androidu 5.0 Lollipop. Na telefonu má běžet blíže nespecifikovaná nadstavba, která prostředí částečně změní. O fotoschopnosti se postará 13Mpx fotoaparát na zádech a 5Mpx fotoaparát na přední straně. I přes to, že má být telefon zaměřený na fotografie, tak tisková zpráva žádné konkrétní detaily fotomodulu nezmiňuje.

Technické parametry Kodak IM5

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × ? mm, ? g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
Displej?, 5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, autofocus
ChipsetCPU: 8×1,7 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ?, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ?
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor? mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnost, 6 300 Kč

Jediné co Kodak zmínil je to, že telefon bude disponovat fotoaplikací, díky které bude jednoduché fotky upravovat a zveřejňovat na sociální sítě. Vyvstává však otázka – který Android telefon toto neumí? Na závěr je také důležité zmínit to, že telefon vznikl ve spolupráci se společností Bullit, která se na výrobu chytrých telefonů zaměřuje a název Kodak je tak spíše propůjčenou obchodní značkou, než vyloženě znakem toho, od koho telefon je a kdo ho navrhoval. Uvidíme jak na tom telefon doopravdy je, až po tom, co se dostane na evropský trh. To by se mělo stát již na konci března a Kodak IM5 bude stát 229 euro, tedy kolem 6 300 korun.

Zdroje: prnewswire.com, gsmarena.com, cnet.com

Diskuze ke článku
David
Tento telefon je podle meho nazoru absolutne zbytecny, to si zase jen nekdo potreboval dokazat jaky je buh ze i Kodak muze mit smartphone, achjo...
Petr
V roce 2015 dát přes 5 tisíc za telefon s 1 GB RAM? To se asi někdo zbláznil, proč by to lidé dělali, obzvlášť u takovýchto výrobců, kteří ve světě mobilních telefonů nemají žádné velké jméno. 2 GB operační paměti jsou pro Android nezbytné, pokud chcete telefon alespoň trochu aktivně využívat. Což se od kupujících telefonu za takovou cenu očekává.
LanzaWeiss
Taky jsem si do nedavna stacil s 1gb ram nez jsem koupil novejsi model, ale co si budem povidat vzhledem k roku a cene je to tak no.. 2 nebo alespon 1,5 by sluselo vic
Meteorit
tohle si proste koupi jen nekdo, kdo slysi pouze a jen na jmeno. Na uplne identickem mobilu by mohla byt cedulka 你好 a nestekl by po tom ani pes ani za polovicni cenu, kterou budou chtit s cedulkou Kodak

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze