Klasická klávesnice a Android? Překvapivý telefon možná kuchtí Nokia

11
Klasická klávesnice a Android? Překvapivý telefon možná kuchtí Nokia
  • Neznámý telefon disponuje zcela novou podobou Androidu
  • Současně nabízí hardwarovou alfanumerickou klávesnici

Dnešní svět telefonů se zdá být poněkud jednotvárný. Mnoho smartphonů vypadá stejně a takřka vždy se jedná o telefony s velkými displeji a dotykovým ovládáním. Čest výjimkám, mezi které se ale řadí pouze BlackBerry + pár levných Nokií a přístrojů s KaiOS. Možná se však dočkáme ještě jedné podkategorie. Nově se totiž objevily snímky tajného modelu, který na první pohled vypadá jako další „hloupý“ telefon s alfanumerickou klávesnicí. Situace se začíná obracet ve chvíli, kdy se zaměříme na displej.

Nokia

Na něm se totiž objevují ikonky známé z Material Designu na Androidu. Dle spekulací se tak ve zdánlivě obyčejném telefonu má nacházet Android, byť ve značně upravené podobě. Nepůjde tak o klasickou verzi, ani o upravený Android Go. Případná nová verze má být plně připravena na to, že bude ovládána skrze čtyřsměrnné tlačítko a kontextové klávesy. Současně bude platit podmínka, že displej není dotykový.

Zdá se, že HMD hodlá zkusit zaujmout ty, kteří hledají klasický telefon, ale čas od času by využili nabídku aplikací. Ať už by šlo o základní prohlížení internetu, zjišťování jízdních řádů či konzumaci sociálních sítí. Displej se sice jeví jako malý, ale stačí si vzpomenout, jak bylo možné mnohé sociální sítě prohlížet na telefonu před 12 lety. Kaňkou na kráse je, že informace prozatím nejsou potvrzené. Fotografie s uniklým telefonem dokonce postrádá logo Nokia, avšak to je přičítáno ochrannému krytu. Že jde skutečně o výrobek Nokie může prozradit například piktogram tlačítka se zeleným sluchátkem.

Diskuze ke článku
AleshM
LG Wine Smart to samé. Pamatujete? Lidé ho ještě mají. Nedávno jsem ho měl v ruce.

https://mobilenet.cz/clanky/bleskova-recenze-lg-smart-wine-jediny-sveho-druhu-29787/3-prostredi-fotoaparat-dalsi-funkce-a-zaver
G
Rok 2008 volal, že chce ten telefón späť.
Jeremy Eric Nowak
Jeremy Eric Nowak
Spis jestli to nebude jen theme se sadou ikon.. nebo nekde je i video ze tam jdou google aplikace? =D
JanM
Tohle na trhu chybelo, ale spíše by to chtělo něco typu E90. Nevím proč výrobci u smartphonů opustili hardwarové tlačítka (a to i u trojice tlačítek pod displejem u androidu/WP) kde je nahradily méně spolehlivé senzorové tlačítka, které někdy zmáčknu až na třetí pokus. I ten směrový kříž je kolikrát rychlejší než dotyk na displeji. Ted ještě aby to nepohrbila přemrštěná cena.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze