Kinect v notebooku? Acer uvádí nový Aspire V 17 Nitro Black Edition

Acer je velkým výrobcem výpočetní techniky, který se vrhl i na prodej herních notebooků a právě v tomto poměrně klidném segmentu rozčeřil vody. Implantoval totiž technologii Intel RealSense, která zaznamenává pohyb v reálném čase, podobně jako senzor Kinect ke konzoli Xbox.

Společnost Acer představila nový notebook řady V Nitro Black Edition, který je vybaven 3D kamerou Intel RealSense. Kamera je velmi podobná senzoru Microsoft Kinect ke konzoli Xbox a díky tomu je schopna zaznamenávat pohyb ve třech směrech. Tato kamera nalezne využití u ovládání her, které nebude už záležitostí čistě sedavou. Ovšem 3D kamera toho umí mnohem více, můžete přecházet mezi aplikacemi, aniž byste se dotkli klávesnice, prohlížet si stránky, ale nalezne využití i v profesionální sféře. Kupříkladu lze skenovat 3D objekty, které lze vytisknout na 3D tiskárně, i když tento notebook není zrovna určený pro profesionální sféru, i když kdo ví.

oficiální fotografie

3D kamera Intel RealSense obsahuje celkem tři objektivy: konvenční kameru, infračervenou kameru a projektor infračerveného laseru. Společně vyvodí pomocí detekce infračerveného záření, které se vrátí z objektu před nimi, skutečnou hloubku scény. Tyto vizuální údaje v kombinaci s trasovacím softwarem Intel RealSense vytváří bezdotykové rozhraní, které reaguje na pohyb ruky, paže a hlavy, stejně jako na výrazy v obličeji, opět podobnost s Kinectem.

Acer Aspire V 17 Nitro Black Edition

A co hardware? Tak ten nebude rozhodně k zahození, čtyřjádrový Intel Core i7-4710HQ je sice již postarší, ale stále velmi výkonný procesor, který postačí na veškeré běžné situace. NVIDIA GeForce GTX 860M je sice také postarší, ale stále velmi výkonná grafická karta, která zcela bez problémů postačí na 17,3" displej s FullHD rozlišením a zahrajete si na ní většinu her na vyšší detaily, k čemuž dopomůžou i 4 GB operační paměti GDDR5. Pro systém je určeno až 16 GB operační paměti DDR3, což je více než dostatečná kapacita nejen na hraní. Jako úložný prostor poslouží buď SSD disk s kapacitou až 256 GB nebo 1 TB pevný disk.

fotografie z veletrhu

Acer vylepšil i chlazení, ventilátor je vybaven systémem pro odstraňování prachu Acer DustDefender, k odstranění prachu slouží vysokootáčkový ventilátor s kovovými lopatkami, ale jak bude fungovat, potvrdí až dlouhodobá praxe. Velmi potěší čtyři zabudované reproduktory s celkovým výkonem 8 W a k umocnění zvuku ještě dopomůže Dolby Digital Plus, které ne vždy funguje, tak jak má a občas je lepší jej vypnout. Jelikož se jedná o herní notebook, tak je vybaven DVD mechanikou, volitelnou možností je i BluRay mechanika.

Notebook bude dostupný už tento měsíc a to za cenu začínající na 1 299 € (35 952 Kč s DPH).

Zdroje: us.acer.com, theverge.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze