Kde sledovat povodňovou situaci? Na Mapy.cz

Kde sledovat povodňovou situaci? Na Mapy.cz
Fotografie: pixabay.com
  • Ve webové verzi Mapy.cz se lze přepnout na povodňovou mapu a sledovat aktuální stav řek
  • Při kliknutí na konkrétní bod se zobrazí detailní údaje o momentálním průtoku v daném místě, jeho trendu a případný stupeň povodňové aktivity

Seznam reaguje na aktuální dění v České republice a do webové verze aplikace Mapy.cz integruje funkci, v níž lze živě sledovat povodňovou situaci. Jak se lze dočíst v tiskové zprávě, ve webovém rozhraní je možné si přepnout zobrazení na povodňovou mapu a sledovat aktuální stav řek. Ve spolupráci s Českým hydrometeorologickým ústavem Mapy.cz poskytují informace o průtocích v měřících bodech, které ČHMÚ eviduje.


Při kliknutí na konkrétní bod se zobrazí detailní údaje o momentálním průtoku v daném místě, jeho trendu a případný stupeň povodňové aktivity. Přehledně je také vidět, kde je stav vody jiný než obvykle. V mapách jsou také zvýrazněny aktuální uzavírky silnic. V případě, že by Integrovaný záchranný systém (IZS) stanovil evakuační zóny a stanoviště, i ty budou na mapě vidět. V souvislosti s extrémním počasí by vás mohl zajímat i náš včerejší výběr aplikací pro sledování počasí v mobilu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze