Kanibalismus bez konce. Huawei P Smart zatopí chystanému Honoru 9 Lite

4
Kanibalismus bez konce. Huawei P Smart zatopí chystanému Honoru 9 Lite
  • Během února začne Huawei prodávat novinku s označením P Smart
  • Ten nabídne podobnou výbavu, jakou se má pyšnit prozatím nepředstavený Honor 9 Lite
  • Cenu Huawei nastavil překvapivě nízko

V následujících dnech se do prodeje dostane „jen tak mimochodem představený“ model P Smart, který bude soupeřit s s Honorem 9 Lite, jenž je nyní veřejným tajemstvím, když o jeho existenci i specifikacích víme, ale oficiálního představení v České republice se dočká až v následujících dnech. A aby těch her na tajemství nebylo málo, v zahraničí se Huawei P Smart prodává jako Enjoy 7S.

Huawei P Smart zaujme rozměrným displejem s úhlopříčkou 5,65 palce a Full HD+ rozlišením (2 160 × 1 080 pixelů) s IPS technologií. O výkon se bude starat osmijádrový procesor Kirin 659, který je doplněn o 3 GB RAM. Nezklame ani úložným prostorem o velikosti 32 GB a slotem pro paměťové karty. Samozřejmostí je dnes již podpora LTE včetně všech tuzemských LTE pásem a chybět nesmí ani čtečka otisků prstů, která se tentokrát nachází na zadní straně uprostřed pod čočkou duálního fotoaparátu.

Huawei P Smart

Ten je v kombinaci 12 + 2 Mpx (pro zajištění hloubky ostrosti) a přední selfie kamera disponuje 8Mpx rozlišením. Zamrzí, že se Huawei stále drží postaršího microUSB konektoru, moderní USB-C je novince stále zapovězeno. Alespoň se telefon nevzdal 3,5mm jacku.

Smartphone ihned po vybalení nabídne přeinstalovaný Android 8 Oreo, samozřejmě s nadstavbou EMUI 8.0, která je pro Huawei typická. Baterie má kapacitu 3 000 mAh a mnohé jistě potěší, že konstrukce P Smart je kovová. Honor 9 Lite je ze skla a konstrukci má zpevněnou kovovým rámem.

Huawei P Smart bude logicky parazitovat například na modelu P10 Lite, který lze sehnat za podobnou částku s velkou konkurencí bude i pro Huawei Mate 10 Lite, který poskytne jen málo výhod navíc, ale rozdíl v ceně bude přitom 2 tisíce korun. Velikostí i výbavou P Smart stojí právě mezi P10 Lite a Mate 10 Lite. Huawei P Smart vtrhne na tuzemský trh za cenu těsně pod hranicí 6 tisíc korun.

Huawei P Smart

Rozměry150 × 72 × 7,5 mm, 165 g
DisplejTFT IPS, 5,65" (2 160 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ProcesorKirin 659, 4×2,36 GHz + 4×1,7 GHz
PaměťRAM: 3 GB, úložiště: 32 GB, microSDXC
Akumulátor3 000 mAh, doba nabíjení: 2:33 hodin
Diskuze ke článku
Dave
Původní cena byla ale vyšší jenže pak si v Huaweii uvědomili že by to nikdo nekupoval tak jí snížili. Jinak v Huaweii už nevědí co by představili všechno to vypadá skoro stejně stojí přibližně stejně a má to jen málo lišící se výbavu. Místo aby představili pár telefonů a příkladně se o ně starali tak představí obrovské množství telefonů a na podporu se vykašlou. Hlavně ale aby nahnali prodeje.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze