Jolla oznámila Sailfish OS 2.0 a začíná ho licencovat

6

Operační systém Sailfish OS je ve vývoji již delší dobu, ale do komerčního přístroje se ještě nedostal. Jolla nyní oznámila novinku v podobě Sailfish OS 2.0 a také to, že začíná Sailfish OS licencovat výrobcům.

Jolla

Možnost volby je pro koncového zákazníka výhodou. Proto máme na trhu hned několik mobilních operačních systému a nově se do komerční verze chystá i Sailfish od Jolly. Jolla to oznámila v rámci MWC 2015, kde se odhalení dočkala i verze 2.0 tohoto operačního systému. V aktualizované verzi systému se můžeme těšit na silnější jádro s širší podporou Android aplikací, podporu Intel Atom x3 procesoru, údajně nejlepší multitasking na trhu s mobilními zařízeními nebo velmi silnou ochranu a možnost upravení prostředí.

TIP: Vyzkoušeli jsme Jolla Tablet se Sailfish OS 2.0 (video)

Jolla Tablet

Pro běžného uživatele je také „výhrou“ to, že se operační systém začíná veřejně licencovat. To znamená, že Jolla oslovuje výrobce hardwaru a jedná s nimi, jestli chtějí Sailfish OS používat na svých zařízeních. Čistě teoreticky to tedy může znamenat Sailfish OS produkty od HTC, Samsungu nebo například Huawei. To, jací výrobci na nabídku kývnou, však nevíme a úspěšnost Sailfish OS ukáže až čas. Operační systém bude dostupný jak pro tablety, tak i telefony. Prvním přístrojem s tímto systémem je Jolla Tablet.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
ladis
Takze tu mame operacni system ktery dokaze spoustet aplikace z androidu. Nejaky duvod proc nekoupit primo android tablet?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze