Jaký je Huawei P50 Pocket naživo? Začínáme testovat nejstylovější ohebné véčko

Včetně videa
8
Jaký je Huawei P50 Pocket naživo? Začínáme testovat nejstylovější ohebné véčko
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Smartphone má své třídě největší ohebný displej
  • Nadprůměrná je také fotovýbava
  • Jaké jsou naše první dojmy?

Společnosti Huawei se navzdory veškerým problémům s celosvětovým nedostatkem důležitých komponent a také americkým restrikcím povedlo přinést na český trh dvojici velmi zajímavých telefonů. První novinka, Huawei P50 Pro, cílí především na milovníky focení, druhá, Huawei P50 Pocket je především o stylu a kompaktních rozměrech. Jaké jsou naše první dojmy z první ohebného véčka od Huawei?

Huawei P50 Pocket je nejstylovější véčko. Začínáme ho testovat

Kruhy a perleť

Huawei P50 Pocket byl i během oficiálního představení prezentován především jako produkt zaměřený na dámské publikum, u kterého bude mít podle našeho názoru rozhodně úspěch. Varianta v perleťově bílém provedení s 3D mřížkováním a stříbrným lesklým rámečkem působí vskutku luxusně a navíc neklouže v ruce. Dva kruhy na vnější straně působí oproti klasickému hranatému displeji (ačkoliv se zakulacenými rohy) u Motoroly Razr nebo Galaxy Z Flip3 originálně. Miniaturní kruhový displej se pak chlubí velmi rychlými a přesnými reakcemi na dotyk. Oceníte to například při focení, kdy lze jednoduchým dvojklikem rychle přepínat mezi jednotlivými objektivy a stiskem pak vyfotit snímek.

Nejlépe fotící ohebné véčko?

Pokud hledáte skvěle vybavený fotomobil kompaktního vzrůstu a s ohebným displejem, může být P50 Pocket ideálním kandidátem ke koupi. V kruhovém fotomodulu se totiž ukrývá hlavní 40Mpx snímač s PDAF a Laser AF ostřením o solidní cloně f/1.8 doprovázený 13Mpx ultraširokoúhlým objektivem. Ten má slušný rozsah 120 stupňů, ale také méně časté automatické ostření, díky němuž je možné jej využívat také jako makro kamerku již od vzdálenosti 2,5 cm. Výrobce implementoval také 32Mpx Ultra Spectrum kameru a 10,7Mpx ultraširokoúhlou selfie kamerku.

Displej, to je oč tu běží

Vnitřní ohebný displej má ze všech ohebných véček doposud největší uhlopříčku (6,9"). Samozřejmostí je pak podpora 120Hz obnovovací frekvence, jemnost 442 PPI a poměr stran 21:9. Pokud vás zajímá, jak je na tom P50 Pocket v oblasti ohybu, vězte, že i u tohoto modelu lze zpozorovat místo, kde se pod panelem nachází kloub. Při přejetí prstu však necítíte žádný nepříjemný vroubek a při sledování obsahu v otevřeném stavu nemáte šanci postřehnout ne zcela hladký povrch obrazovky.

Huawei P50 Pocket

„Překvapení“ v krabičce?

Nové ohebné véčko výrobce Huawei dorazilo v kompaktní bílé krabičce, která kromě smartphonu a několika manuálů neobsahovala nic jiného. Jedná se však o testovací vzorek a máme potvrzeno, že balení na našem trhu zákazníci najdou kromě telefonu také nabíječku s kabelem a dokonce i ochranné pouzdro.

Huawei P50 Pocket

Rozměry170 × 75,5 × 15,2 mm, 190 g
DisplejOLED, 6,9" (2 790 × 1 188 px)
Fotoaparát40 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 888, 1×2,84 GHz + 3×2,42 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GB, nanoSD
Akumulátor4 000 mAh
Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Věc názoru. Pro někoho nejstylovější... pro někoho nejkýčovitější.
Jan Kasik
Jan Kasik
Je pravda že do propagace dává Huawei fakt dost - ale z hovna bič neupleteš
Pc Wifi
Pc Wifi
3 foťáky, žadný OIS, bez 5G, bez GMS / Gplay... a za toto 34 klacků ? Ty bláho, i kdyby to nemelo vyjmenovana negativa, tak ani omylem.
Milan Votruba
Milan Votruba
Co s mobilem bez googlu a bez slotu na karty? a ještě za takový prachy

To je jako si koupit Rolls Royce s totální výbavou ale bez jednoho kola

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze