Jaké příslušenství nabídne Sony k Xperii Z?

4

Na novou Xperii Z od Sony jistě napjatě čeká nejeden z vás. Nesporně proto, že je to vrchol posledních technických vymožeností. To, jak Xperia Z vypadá a co umí ale už víme dlouho. Jak to ale bude s obsahem krabičky, ve které bude dodávána? Čeká nás nějaké zajímavé příslušenství?

Xperia Z je nejen jedním z nejlepších smartphonů. S cenovkou necelých 17 tisíc se totiž může směle zařadit i mezi ty nejdražší. Z toho možná pro mnoho z vás plyne dedukce, že by Sony mohlo dodávat krabičku s bohatším obsahem příslušenství, než je běžné. Bohužel to ale vypadá, že tomu tak pravděpodobně nebude.

Sony Xperia Z - oficiální fotografie

Tip: Otestovali jsme snové Sony Xperia Z: první dojmy a videopohled

Napovídá tomu fotogalerie, zveřejněná na japonském diskuzním fóru bbs.digi-wo.com, a také naše informace od českého zastoupení Sony. V zemi vycházejícího slunce se "Zetko" začne prodávat už doslova v horizontu pár dní. V krabičce, která je o něco vyšší, než bývalo u Xperií standardem v minulém roce, je kromě samotného telefonu ještě synchronizační/nabíjecí USB kabel, nabíjecí adaptér, sluchátka, sada výměnných špuntíků do ucha a jednoduše, avšak stylově střižený nabíjecí dok. Poslední jmenovaný kousek příslušenství ovšem není potvrzen pro celosvětovou distribuci, a například pro český trh ještě o jeho osudu nebylo rozhodnuto. Je tedy dost dobře možné, že krabička s Xperií Z nebude obsahovat nic "navíc", což se nám při vysoké prodejní ceně rozhodně moc nezamlouvá. Rozhodně si dovedeme představit, že by se s telefonem mohl dodávat ještě třeba HDMI kabel pro spojení s televizí, NFC tagy, alespoň základní pouzdro, hadřík na displej a další užitečné, a zároveň při ceně telefonu zanedbatelně drahé příslušenství.

Technické parametry Sony Xperia Z

Kompletní specifikace
Konstrukce139 × 71 × 7,9 mm, 146 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT TN, 5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 032 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S4 Pro APQ8064, CPU: 4×1,5 GHz, GPU: Adreno 320
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor2 330 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:00 hodin
Dostupnostbřezen 2013,

Zdroje: xperiablog.net

Diskuze ke článku
sargis
Ten dock by mal byt povinnost - kto ma denne davat pri nabijani krytku microUSB dole? Bye-bye odolnost. NFC tagy bz som nemusel, uvital by som puzdro a extra foliu. Pri mojom Arcu som mal kozenne puzdro, 8GB kartu, 2 folie, HDMI kabel...neviem si predstavit doplacat pri takomto mobile dalsich €50 za prislusenstvo.
LaBrie
Nedat v baleni dok ale namiesto toho makku handricku - to sa moze stat len u nas. Dufam, ze to tak nakoniec nebude.
Ami
Je to pro mě celkem překvapením. U Sony vždy bylo zvykem, že jeho prodejní balení bylo velmi bohaté (Např. u Xperie S krom standartního balení také pouzdro, hadřík, fólie, HDMI kabel...)
Ivan
tak ja bych tam v pohode videl dokynu, smart tagy, sluchatka, usb kabel, nabijecku, nejaky to pouzdro na miru na takto velky telefon by se zcela jiste taky siklo, no a byl bych spokojen hadrik a folii na displej bych osobne ozelel ponevadz bych si koupil folii od krusellu a rovnou i na zada a hadrik za 30 to uz by me taky nevytrhlo ale vzhledem k tomu ze mam v planu este pametovku a sony smart wireless headset pro by me ten mobil uz tak vysel dost draho natoz kdybych si musel este kupovat navic smart tagy nebo dokynu :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze