Jaké jsou naše první dojmy ze stylového TCL 20 Pro 5G se Snapdragonem 750G?

12
Jaké jsou naše první dojmy ze stylového TCL 20 Pro 5G se Snapdragonem 750G?
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Fotoaparáty nevystupují nad okolní povrch
  • Displej nabídne pouze 60Hz obnovovací frekvenci, má však velmi pěkné podání barev
  • Nechybí tlačítko Smart Key, které lze dle libosti uživatele namapovat ke spouštění různých funkcí

Nejlépe vybaveným smartphonem z řady řady TCL 20, kterou čínský výrobce nedávno představil, je model TCL 20 Pro 5G. Líbivá novinka disponuje 6,67" AMOLED panelem s technologií NXTVISION 2, čtyřnásobným zadním fotoaparátem, výkonným procesorem Snapdragon 750G či stále méně běžným slotem pro paměťovou kartu. Jaké jsou naše první dojmy?

Příjemný na dotek, lahodící oku

Design TCL 20 Pro 5G je vcelku nevšední modrou barvou i zády, která se dělí na část s matným a lesklým sklem, stejně jako umístěním fotoaparátů. Ty se totiž nenachází v žádném vystupujícím modulu, ale jsou vertikálně pod sebou v lesklé skleněné části. Fotoaparáty přitom vůbec nijak nevystupují, což je samo o sobě u zařízení v daném segmentu velkou raritou. Velmi mírně vystupuje pouze přisvětlovací dioda, kterou lze okamžitě zapnout zmáčknutím Smart Key tlačítka na levém boku. Tomu lze přiřadit i velké množství jiných funkcí (spouštění vybraných aplikací) a kromě jednoho stisknutí lze namapovat také dvojklik, případně dlouhé podržení.

Telefon navíc nejen, že vypadá dobře, ale díky tenkým rámečkům a zaobleným bokům se také velmi příjemně drží v ruce. Zařízení s rozměry 164,2 × 77,3 × 8,8 milimetrů a hmotností 190 gramů je rovněž dobře vyvážené, takže není problém jej ovládat jednou rukou. Jediná výtka směřuje k umístění tlačítka Smart Key, které by mohlo být o něco níž a k (oficiální) absenci zvýšené odolnosti, jinak si však nelze na nic stěžovat. Naopak lze pochválit přítomnost 3,5mm jacku, slotu pro microSD karty a minimálně některé uživatele jistě potěší také infraport.

AMOLED panel „jen“ s 60Hz obnovovací frekvencí?

TCL, které je dlouhodobě jedním z největších výrobců televizorů na světě (i spotřební elektroniky obecně), se rozhodlo do svého nejlépe vybaveného modelu nasadit 6,67" AMOLED panel, který má však, podobně jako iPhony 12, pouze 60Hz obnovovací frekvenci. Jedná se o displej s mírně zaoblenými boky a vycentrovaným průstřelem. Obrazovka s podporou technologie NXTVISION 2 má velmi pěkné barevné podání i dostatečný maximální nebo naopak nízký minimální jas. I po krátkém používání jsme s displejem spokojeni, na další poznatky se však můžete těšit v klasickém redakčním testu.

TCL 20 Pro 5G

Ptejte se

TCL 20 Pro disponuje čtveřicí fotoaparátů, které pro vás již testujeme a velmi brzy na mobilenet.cz najdete samostatný fotočlánek. V komentářích pod článkem se rovněž můžete zeptat na vše, co vás o telefonu zajímá.

Technické parametry TCL 20 Pro 5G

Kompletní specifikace
Konstrukce164,2 × 73 × 8,8 mm, 190 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 6,67" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát48 Mpx, LED dioda, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 750G, CPU: 2×2 GHz + 6×1,7 GHz, GPU: Adreno 619
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 256 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ano, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 11
Akumulátor4 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
DostupnostQ2 2020, 14 490 Kč
Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Bych radši vzal LG velvet než tohle.
Jožo Mikula
Jožo Mikula
To se skoro nebude prodávat za tu cenu. Za 8 je to drahé.
Šimon Rataj
Šimon Rataj
Opravdu má jen jeden reproduktor? Není to chyba? TCL 20L+ má dva.
Ben Ben
Ben Ben
Za 15k dost slabe.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze