Jak fotí nová Sony Xperia 1 II oproti vyhlášenému Google Pixelu 4 XL?

Včetně nočních snímků
8
Jak fotí nová Sony Xperia 1 II oproti vyhlášenému Google Pixelu 4 XL?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Oba telefony se chlubí 12Mpx snímačem s clonou f/1.7
  • Fotoaparáty jsme otestovali v různých světelných podmínkách

Vlajková Sony Xperia 1 II, která nedávno dorazila na český trh, se chlubí trojicí snímačů, které se inspirovaly fotoaparáty řady Alpha. Telefon je tak kromě kvalitních snímačů vybaven také speciálními aplikacemi Photo Pro a Cinema Pro, které ocení zejména zkušenější uživatelé. Právě na ty se totiž Sony se svou novinkou zaměřuje. Jestliže vás focení baví a zabýváte se jím na vyšší než amatérské úrovní, vězte, že má pro vás Sony hned několik skvělých vychytávek, o kterých se podrobněji rozepíšeme v nedělní recenzi. 

Google Pixel 4 XL Sony Xperia 1 II
Rozlišení 12 Mpx 12 Mpx
Světelnost objektivu f/1.7 f/1.7
Velikost snímače 1/2,55 " 1/1,7 "
Ohnisková délka 27 mm 24 mm
Rozteč pixelů 1,4 μm 1,8 μm
Ostření a stabilizace Dual Pixel PDAF, OIS Dual Pixel PDAF, OIS

Zcela opačnou filozofii razí telefony Pixel, které spíše než na um fotografa spoléhají na „automatiku“ (strojové učení a umělou inteligenci), která se má postarat o co nejlepší výsledek. To se Pixelům (stejně jako iPhonům) daří velmi dobře, i proto jsou mnohými uživateli považovány za jedny z nejlepších fotomobilů na trhu. V dnešním fotoduelu jsme se soustředili na hlavní snímač s využitím základní fotoaplikace a focením na automatiku. Porovnat tedy můžete snímky, které odpovídají způsobu focení většiny uživatel.

První snímek u všech fotografií v tomto článku (posuvník úplně vpravo) patří Pixelu 4 XL, druhý pak nové Sony Xperii 1 II (posuvník umístěn vlevo).

Ukázkové snímky v původním rozlišení

Testovací snímky byly pořízeny ve stejnou chvíli s automatickým nastavením (bez aktivace dedikovaného Night Sight režimu u Pixelu). Prohlédnout si je můžete v plné kvalitě rovněž v galerii níže (pro přiblížení stačí kliknout na ikonku lupy).

Google Pixel 4 XL
Sony Xperia 1 II
Diskuze ke článku
František Šafr
František Šafr
U mě tedy vítězí Pixel. Překvapuje mě, že Sony stále za zhoršených podmínek fotí neuvěřitelně temně a fotografie uvnitř za tmy vypadají velice rozmazaně. Za dne to však skvěle napravuje, i když trochu realitu překresluje. Pixel alespoň u mě stále vítězí.
Mara Studna
Mara Studna
Photo Pro-paráda!!!Kontinální ostření,ISO,nastavení jednotlivých objektivů-všechno tam je a fotky jsou kvalitní,rovněž automat fotí skvěle,jak ve dne,tak i v noci!!!Již jsem pořídil zhruba 60 snímků,spokojenost,video rovněž Super,detekce větru spolehlivě odfiltruje účinky větru-to je to co ostatní nemají,a je to skutečně stroj vyjímečný a není určený pro masy!
Petr
Petr
Mě teda Xperia velmi mile překvapila, fotky z ní se mi líbí víc...
Martin (Superhuman)
Martin (Superhuman)
Pro mod má LG už nějakou dobu, i u Videa, a kvalita je úplně stejná. Takže Sony za 33K nic moc tedy, škoda.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze