Jak fotí nejlevnější telefon s bezdrátovým nabíjením? Zkusili jsme T Phone Pro

Jak fotí nejlevnější telefon s bezdrátovým nabíjením? Zkusili jsme T Phone Pro
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Na zadní straně jsou připraveny čtyři fotoaparáty
  • Hlavní se snaží oslnit 50 Mpx
  • Naopak ultraširokoúhlý objektiv má pouze 5 megapixelů

Nástup sítí 5G je na českém trhu již jasně patrný. Postupně se zlepšuje pokrytí a zlevňují nové telefony, kterým podpora 5G nechybí. O to, aby se o 5G dozvěděli skutečně všichni, se samozřejmě snaží operátorský trojlístek. Zajímavou cestu letos zvolil T-Mobile, který si pro propagaci sítí 5G nechal vyrobit duo telefonů T Phone. Oba se snaží lákat cenou, kterou operátor dokáže se správným tarifem srazit na minimum, a oba podporují rychlá data v síti 5G.

T-Mobile T Phone Pro

Dnes se blíže podíváme na T Phone Pro, který je z dvojice novinek vybavenější. V jeho specifikacích totiž naleznete například podporu bezdrátového nabíjení, což u telefonu za 6,5 tisíc korun skutečně zaujme. Výkon bezdrátového nabíjení neláme žádné rekordy, ale 9 W je solidních. Pokud takto telefon budete nabíjet například přes noc, je to plně postačující.

Věnovat se však blíže budeme především fotoaparátům. Nejprve si je představme. T Phone Pro má na zádech čtveřici objektivů. Hlavní fotoaparát se může pochlubit 50 megapixely, avšak tím veškerá paráda končí. Dostalo se sice na ultraširokoúhlý objektiv, nicméně ten má mizerné 5megapixelové rozlišení. Zbylé sestava má již jen 2 Mpx a slouží pro tvorbu makro a portrétních snímků.

Prostředí fotoaparátu působí jednoduše, ale alespoň je vše přehledné. Důležité věci jsou hned po ruce a v automatickém režimu pořizujete snímky ve 12,5 megapixelech. Pokud byste rádi využívali plných 50 megapixelů, musíte zavítat do nabídky Další.

Do testu jsme zanesli snímky z hlavního a ultraširokoúhlého objektivu. S kvalitou hlavního fotoaparátu bude drtivá většina uživatelů naprosto spokojena. V exteriérech si vede velmi dobře. Potěší věrnými barvami a ostrými detaily po celé ploše. Dobře si telefon vede také v interiérech, kde je slušné osvětlení. S ubývajícím světlem narůstá hrozba toho, že ostrost zmizí a snímky se rozmažou. Chybějící optickou stabilizaci obrazu může vyvážit vaše pevná ruka. V noci už je tak nutné počítat, že na pořízených fotkách nemusí být potřebné detaily, naopak na nich může být viditelný šum.

Ukázkové fotografie

T Phone Pro (testovací video) – 1440p, 30 FPS

T-Mobile T Phone Pro

Rozměry173,9 × 77,8 × 9 mm, 214 g
DisplejTFT IPS, 6,82" (1 640 × 720 px)
Fotoaparát50 Mpx
ProcesorMediaTek Dimensity 700,
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 128 GB, microSDXC
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze