Jak by mohl vypadat budoucí Pixel 8a? Google se má držet sjednoceného vzhledu

1
Jak by mohl vypadat budoucí Pixel 8a? Google se má držet sjednoceného vzhledu
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Zachován bude oblý design Pixelů 8
  • Očekává se nasazení 6,1" AMOLED panelu

Před necelým týdnem Google oficiálně představil Pixel 8 a Pixel 8 Pro, avšak je předem známo, že se tato řada rozroste ještě o jeden kousek, cenově dostupnější Pixel 8a. S předstihem se díky renderům od smartprix.com můžeme podívat, jak bude připravovaná novinka vypadat a jakou výbavu by budoucím uživatelům mohla nabídnout.

Google Pixel 8a – možná podoba

Můžeme vidět, že se Google bude chtít držet designové linie již představených Pixelů 8, dočkáme se tak výrazněji oblých tvarů. Na první pohled zpozorníte při pohledu na lehce výraznější rámečky kolem displeje, čímž se bude Pixel 8a odlišovat od dražších bratrů. Rozměry Pixelu 8a mají být 152,1 × 72,6 × 8,9 milimetrů, což mimochodem znamená, že mezigeneračně nepůjde o velkou změnu ve srovnání s Pixelem 7a a nadále se budeme moci těšit na nijak přerostlé zařízení.

Ohledně výbavy jsou spekulace zatím poměrně kusé. Předpokládá se nasazení 6,1" AMOLED displeje a 8GB operační paměti. Procesor Tensor G3 nemá chybět, jen bude zřejmě podtaktován, a tedy nabídne o něco slabší výkon ve srovnání s dražšími Pixely 8. Samozřejmostí pak bude nejnovější Android 14. Představit by se Pixel 8a měl v následujících měsících, větší šance bude spíše v prvních měsících příštího roku.

Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Naposledy upraveno: 12. 10. 2023 07:54
phonearena./reviews/google-pixel-8-pro-review_id5981


phonearena.reviews/google-pixel-8-review_id5980

Recenze na oba nové Pixely. Jas mají vyšší naměřeno 1400Nitů oba dva a foťák zase o kus lepší než iPhone 15 Pro Max.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze