iPhony 15 se změní k nepoznání, vzhledem mají připomínat konkurenci s Androidem

8
iPhony 15 se změní k nepoznání, vzhledem mají připomínat konkurenci s Androidem
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Řada iPhone 15 již nemá mít pro typické ploché rámečky
  • Standardem se stane i průstřel Dynamic Island

Do představení nové generace iPhonů stále zbývá několik dlouhých měsíců, zdá se však, že na kontroverzní „leak“ a s ním spojenou senzaci zkrátka není nikdy dost brzy. Nejnovější informace, za nimiž stojí ShrimpApplePro, kterému se v minulosti již podařilo přinést několik ověřených „úniků“, pak hovoří o velkých změnách.

V několika příspěvcích uvádí, že příští generace iPhonů půjde, co se velikosti týče, ve šlépějích řady 14, dočkáme se tedy dvou relativně kompaktních zařízení, tj. základního iPhonu a modelu s přídomkem Pro + dvou větších s označeními Plus a Pro Max (který by se tentokrát mohl jmenovat Ultra). Velkou změnou by však měly být notně tenčí rámečky kolem displeje a především zaoblené rámečky samotné konstrukce.

Tenčí rámečky kolem displeje se pak budou vztahovat pouze na modely 15 Pro a 15 Pro Max (nebo Ultra), všechny čtyři verze však mají mít zaoblené boky. Teoreticky by tak nová řada mohla vzdáleně připomínat iPhone 5C, jenž byl kdysi nabízen v několika výrazných barevných provedeních a vzhledem i cenou cílil spíše na mladší uživatele. Designové změny by pak mohly připomínat i Apple Watch, jež mají od sedmé generace rovněž tenčí rámečky displeje, které tak plynule navazují na (zaoblené) boky.


Stejně tak se na všechny čtyři modely podívá Dynamic Island – novinka v podobě pilulkovitého průstřelu představená v loňském roce u verzí Pro. Chybět nemá ani Ceramic Shield pro zvýšenou odolnost. Pokud skutečně dojde k uvedeným změnám, lze předpokládat, že budou iPhony 15 výrazně připomínat Android telefony, pravděpodobně tak přijdou o svůj typický design v podobě plochých rámečků a velkého výřezu pro Face ID.

Diskuze ke článku
Jaroslav Paleček
Jaroslav Paleček
Že by konečně evoluce?
Alois Novotný
Alois Novotný
ještě by to zaoblení mohlo být zdrsněné, aby přístroj nevyklouzával z pařátu tak lehce
sám jsem sehnal tpu futrál se zdrsněním po stranách, mohu jen doporučit

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze