iPhone 5 bude mít skoro stejnou baterii. Špatná zpráva?

16

Po mnohých únicích předpokládaných fotografií nového iPhonu a jeho součástek se na internet dostává další kousek informace. Tentokrát uniká fotografie baterie, kterou by měl iPhone 5 používat. Ta je však téměř stejná, jako v případe iPhonu 4S, což vzbuzuje obavy.

Fotografie je samozřejmě vysoce spekulativní, podle některých anonymních zdrojů se však zdá být pravdivá. Je na ní zobrazena nová baterie pro připravovaný iPhone s kapacitou 1440 mAh a napětím 3,8 V. Podle poznámek na obalu byla vyrobena v červnu letošního roku, což dává smysl.

Uniklá fotografie ukazuje novou baterii, nemusí být však pravdivá

Co však smysl nedává, je její kapacita, která je jen o 10 mAh větší, než ta z iPhonu 4S. Vezmeme-li v potaz spekulace a uniklé informace o čtyřjádrovém procesoru, větším displeji a podpoře LTE, něco tu nesedí. Navíc ani iPhone 4S už nemá nijak zázračnou výdrž, která byla silnou zbraní dřívějších iPhonů a spadá spíše do průměru. Nový iPhone by měl být také vyšší, což dává dostatek místa pro větší baterii, která podobného žrouta dokáže uživit smysluplnou dobu.

Je samozřejmě nejasné, zda se opravdu jedná o baterii nového iPhonu, Apple může navíc opět vykouzlit nějakou fintu, která životnost přístroje prodlouží. Vše se dozvíme nejspíše až v září, kdy se připravuje oficiální odhalení.

Zdroje: 9to5mac.com

Diskuze ke článku
RadimV
Podle šéfa Foxconnu má iPhone 5 zesměšnit Samsung Galaxy SIII. Tak to jsem tedy zvědavý.
Trey Sand
Mě vadí ta velká uzavřenost u iphone :-) přes bluetooth nemužu poslat ani soubor pokud další zařízení taky nebude od applu ... vytváří si takový malý ekosystém.
Daffson
Kazdy system ma sve kladne a zaporne stranky. Jde o to co komu vic vyhovuje. Problem je ze spousta Applebijcu, Androidbijcu a WP bijcu dost casto jiny system realne a na delsi dobu nezkusila!
iOvca
Ak bude mat novy iphone radio s fm vysielacom, podporu pamatovych kariet, mass storage, pouzitelny bluetooth a bude vediet prijimat info o doruceni SMS, velmi rad si ho kupim :D

k tej baterii, ani by som sa necudoval... kedy apple nieco prevratne vyvinul? apple a vyvoj proste neidu dokopy...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze