iPhone 12 Pro se v žebříčku DXOMark umístil na 4. místě. Na špičku nestačí

6
iPhone 12 Pro se v žebříčku DXOMark umístil na 4. místě. Na špičku nestačí
Fotografie: Apple
  • Telefon byl pochválen za spolehlivý autofocus i nastavení expozice
  • V oblasti videa bylo pochváleno barevné podání

Odborníci z francouzského DXOMark zveřejnili verdikt o fotoschopnostech nového iPhonu 12 Pro. Zařízení, které je kromě hlavního snímače a ultraširokoúhlého objektivu vybaveno rovněž dvojnásobným teleobjektivem a také LiDAR senzorem, získalo celkem velmi pěkných 128 bodů. V oblasti fotografií obdržel iPhone 12 Pro konkrétně 135 bodů, za video poté 112 bodů.


Testeři ocenili zejména skvělý autofocus, který ostří rychle a přesně v naprosté většině situací. Telefon byl rovněž pochválen za realitě odpovídající náhled snímku ještě před vyfocením, na rozdíl od většiny ostatních vlajkových lodí, kde náhled nemusí příliš odpovídat skutečně zachycené fotografii. Velmi slušná má být také expozice, i přestože dynamický rozsah není vždy dokonalý. V oblasti videa bylo pochváleno barevné podání, vysoká úroveň detailů za dobrých světelných podmínek i spolehlivý autofocus.

Premiantem žebříčku DXOMark každopádně stále zůstává Huawei Mate 40 Pro se 136 body, za ním je Xiaomi Mi 10 Ultra se 133 body, poté Huawei P40 Pro se 132 body a až pak iPhone 12 Pro se 128 body.

Dodejme, že i přes rozsáhlé a podrobné testování telefonů jsou výsledky DXOMark mnohdy zpochybňovány, a to i vzhledem ke způsobu bodování/hodnocení jednotlivých schopností.

Technické parametry Apple iPhone 12 Pro 512 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce146,7 × 71,5 × 7,4 mm, 189 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejOLED, 6,1" (1 170 × 2 532 px)
Fotoaparát12 Mpx, LED dioda, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetApple A14 Bionic,
Paměťvnitřní paměť: 512 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ano, LTE: ano, Wi-Fi: Wi-Fi 6, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémiOS 14
Akumulátor2 815 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostříjen 2020,
Diskuze ke článku
Jaroslav Hronek
Jaroslav Hronek
To nikdo ani nečekal. Přece by nevyrobili za ty peníze Top kvalitu.
Martin Vinduška
Martin Vinduška
Řeknu ti Jardo tajemství. Ani šéf tohoto webu Martin Pultzner nebere testy DxOMark vážně.
Jan Landa
Jan Landa
Naposledy upraveno: 18. 11. 2020 03:36
Napsat cely clanek na zaklade nepozornosti to jsem teda jeste nevidel. Tweet ktery sdilite odkazuje na Iphone 12 pro MAX, ktery je na 4. Miste. PRO o kterem je cely clanek se umistilo na 5. Miste.
Pavel Šebesta
Pavel Šebesta
Neměl by být telefon především určený k "telefonování" ???.. nebo k připojení na sociální sítě???.. už jen ten název .. sociální síť je k smíchu .. za mne NE !! k focení ?? co řešíte???? .. volám mobilem za 4 000,-Kč.. fotím fakt, opravdovým fotaparátem../zrcadlovkou / za 70000,- Kč ..kvalita fotek zrcadlovky v porovnání s jakýmkoliv mobilem je úplně jinde.... to jste fakt slepí..nebo b..í. používejte prosím telefon k tomu k čemu byl určen.. tlachání o ničem.. a pokud chcete "fotit"... kupte si fakt " fotoaparát".. protože "sklo" nic nenahradí

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze