Instagram zbrojí proti nenávisti. Opakovaně problémové účty smaže

4
Instagram zbrojí proti nenávisti. Opakovaně problémové účty smaže
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Instagram nehodlá tolerovat projevy nenávisti v příspěvcích
  • Nově však zavede podmínečné období
  • Pokud během něj dojde k opakovanému porušení pravidel, účet bude smazán

Instagram se potýká s rostoucí četností nevhodného obsahu. Mezi takový se počítají především nenávistné a násilné příspěvky. Zástupci Instagramu takovým příspěvkům rozhodně nejsou nakloněni a hodlají je v ideálním případě ze světa sociálních sítí zcela vytěsnit. Za tímto účelem jsou problémové účty sledovány a v krajním případě rušeny. Nově Instagram oznámil, jak bude přistupovat k rušení.

Účet může být zrušen v případě, že bude překročeno určité procenta problémové obsahu. Nově se objevuje také jakási forma podmínky. Pakliže se na vašem účtu objeví závadný obsah, bude vám oznámeno, že jste v podmínce. Během této doby bude nutné, abyste se chovali slušně. V opačných případech, kdy byste pravidla během podmínky opakovaně porušovali, může opět dojít ke smazání účtu. Nemusíte se však obávat, že by smazání přišlo jako blesk. Instagram vás v případě zaznamenání závadného obsahu, případně obsahu, který je na hraně, bude předem informovat.

Stáhnout Instagram

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Diskuze ke článku
kjkszpj
Ale toto nie je cenzura! Vazne nie!
Porydge
Dneska všechno někoho uráží... Do Endgame dali homo postavu, kterou si zahrál sám režisér a stejně lgbtq kvičeli, že je to málo. Hádám, že v příštích letech bude ve zmiňovaném MCU novým záporákem Tranos a všem natrhne ejnus. :"D
Orwell
Válka je mír, svoboda je otroctví, nevědomost je síla!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze