Instagram přesáhl metu 400 milionů aktivních uživatelů měsíčně

Sociální síť Instagram se stále těší velké oblibě, nejčerstvější zprávou v tomto ohledu je fakt, že zastřešuje již 400 milionů aktivních uživatelů měsíčně. Ještě před necelým rokem Instagram pokořil hranici 300 milionů aktivních uživatelů a je tedy velmi pravděpodobné, že během příštího roku bude na Instagramu již více než půl miliardy lidí.

Instagram

Instagram je velmi oblíbená sociální síť pro platformy Android, iOS a Windows Phone, která nedávno dokonce odstranila hlavní odlišnost oproti podobně smýšlejícím aplikacím – uživatelům bylo umožněno nahrávat fotografie i v jiném poměru stran, než je 1:1. Co se týče počtu aktivních uživatelů, přesáhl v těchto dnech metu 400 milionů, což je úctyhodné číslo. Stalo se tak zhruba 9 měsíců poté, co Instagram přesáhl hranici 300 milionů aktivních uživatelů.

Služba Aktivní uživatelé (měsíčně)
Instagram více než 400 miliónů
WhatsApp více než 900 miliónů
Twitter zhruba 400 miliónů
Facebook více než 1,4 miliardy
Google+ více než 300 miliónů

Společnost uvedla, že nejvíce aktivních uživatelů je ze zemí, jako je Brazílie, Japonsko a Indonésie. Zhruba 50 % všech nově registrovaných je pak z Evropy, 25 % z USA. A co vy, využíváte Instagram také, nebo už pro vás ztratil svoje „kouzlo“?

Stáhnout Instagram

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Zdroje: blog.instagram.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze