Instagram představuje nová bezpečnostní opatření

Instagram představuje nová bezpečnostní opatření
  • Instagram ohlásil tři nová bezpečnostní opatření
  • Uživatelé dostanou možnost využít dvoufaktorové ověření třetích stran

Vítanou novinkou bude možnost zobrazit informace o účtu u každého profilu. V sekci informace o účtu bude například uveden datum založení účtu, země, kde byl účet založen a změny uživatelského jména na Instagramu v průběhu jednoho roku.

Instagram

Instagram si od tohoto opatření slibuje zvýšenou možnost rozeznání účtů, které nejsou autentické. Uživatelé mohou tedy snáz zjistit, které účty opravdu náleží tomu, kdo je ve skutečnosti používá. Zároveň bude umožněno všem uživatelům, které sleduje větší počet uživatel, aby tuto sekci upravili a doplnili. Na úpravy dostanou čas během září a brzy nato budou informace zveřejněny.

Instagram

Další funkcí bude možnost požádat o ověření účtu. Nutno dodat, že žádost o ověření účtu automaticky neznamená, že bude účet označen jako ověřený. K tomu bude zapotřebí se prokázat jak uživatelským, tak celým jménem a také kopií dokladů sloužících k identifikaci uživatele. Kopie dokladů má být v tomto případě požadována od obyčejných uživatelů, ale také od podnikatelů, kteří Instagram využívají k propagaci či prodeji.

Instagram

Poslední novinkou je možnost použít dvoufaktorové ověření třetích stran. Spuštění této funkce již začalo a měla by se stát dostupnou pro všechny v nadcházejících týdnech.

Stáhnout Instagram

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze