Instagram poskytne větší kontrolu nad správou sledujících

2
Instagram poskytne větší kontrolu nad správou sledujících
  • Pokud chcete mít absolutní kontrolu nad správou vašich sledujících, musíte mít soukromý profil
  • Instagram však testuje funkci, která umožní odstranit fanouška i z veřejného profilu, a to bez jakékoli notifikace
  • Nová funkce se uvolňuje mezi uživatele postupně

Na Instagramu máte minimum možností, jak zabránit fanouškovi sledovat vaše veřejné stránky, což se může zdát logické. Pokud máte veřejný profil, s tímto faktem zkrátka počítáte. Pokud chcete soukromí a absolutní kontrolu, můžete si vždy aktivovat soukromý profil, přičemž každý nový zájemce musí projít manuálním schvalovacím procesem.

Instagram však již nějakou dobu testuje funkci, která umožní smazat fanouška i z veřejného profilu. Pokud se vám tedy nelíbí a chcete jej z jakéhokoliv důvodu odstranit, není nezbytně nutné jej blokovat. Již brzy se vám totiž zpřístupní funkce, která sledujícího z vaší veřejné stránky „vyhodí“, navíc bez zbytečného poprasku kolem. Smazanému totiž nedorazí žádná notifikace ani upozornění. Již nyní lze fanouška vaší veřejné stránky odstranit, je nutné jej zablokovat a následně opět odblokovat, což celý proces prodlužuje.

Instagram

Funkce je aktuálně ve fázi testování a zkoumání, zástupci Instagramu prozatím nepotvrdili, kdy a jestli se funkce rozšíří mezi všechny. Jisté je, že pro ověření dostupnosti stačí navštívit seznam sledujících, kde je i možnost „remove follower“ (odstranit sledujícího).

Stáhnout Instagram

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)