I Windows Phony budou ultratenké: v Číně se jeden takový chystá

7

Rozhodnutí poskytnout výrobcům zdarma operační systém Windows Phone 8.1 začíná nést první plody. Svůj nový smartphone s tímto operačním systém ohlásil čínský výrobce Neo. Smartphone, který nese označení M1, nenabídne pouze ultratenké tělo, ale mělo by se jednat o první přístroj s procesorem MediaTek a Windows Phone 8.1.

Specifikace a oficiální render nového smartphonu, který by měl být oficiálně představen už 10. dubna, zveřejnil výrobce na svém oficiálním fóru. O rozměrech a hmotnosti výrobce mlčí, ale render ukazuje, že nový Neo M1 sází na kovové tělo s ostře řezanými liniemi a tloušťkou pouhých 6 milimetrů, čímž se liší od dnes nejrozšířenější Lumií a může tak oslovit zákazníky, kterým z nějakého důvodu finský design nevyhovuje.

Neo M1

Telefon však má rozhodně co nabídnout i z hlediska funkční výbavy. Vybaven bude hned 5" displejem s rozlišením 1 280 × 720 pixelů. To nejzajímavější však naleznete uvnitř. Až dosud byly čipsety od MediaTeku používány pouze ve smartphonech s Androidem. Zdá se však, že Microsoft přidal do Windows Phone 8.1 podporu i pro tohoto výrobce. V případě Neo M1 byl použit čtyřjádrový MTK MT6582 taktovaný na 1,3 GHz, který doplňuje 1 GB RAM. Interní paměť má kapacitu 8 GB. O tom, zda má telefon i slot na paměťové karty, však zdroje mlčí. Zadní fotoaparát bude mít rozlišení 13 Mpx a o přísun energie se postará nevyměnitelná baterie s kapacitou 2 000 mAh.

TIP: Windows Phone 8.1 oficiálně: hlasová asistentka a další novinky

Na další parametry si budeme muset počkat na oficiální představení. Stejně tak na informaci, zda se dostane i na jiné trhy, než na ten domácí čínský, a jaká bude jeho cena.

Zdroje: pocketnow.com, gizmochina.com

Diskuze ke článku
Lukáš
Displej uprostřed, hurááá, snad se už konečně i Nokia poučí. Jinak ano, není to sice žádný top, mediatek taky není to pravé, ale jako první vlašťovka je to super. Oproti číňanovi s androiden je to zlaté.
gior
Zvláštní, že systémové dlaždice mají každá jinou barvu. To je novinka v 8.1?
olaf
No konecne, prestaly ty opice vyrabet jen bazmeky s Androidem :-)
Mejla
No, ze předu mi připomíná L925.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze