I Huawei má svůj konvertibil. Jmenuje se MateBook

7

Huawei rozšiřuje své pole působnosti a po mobilech nebo síťových technologiích se chce prosadit i v oblasti počítačů. Svůj konvertibil pojmenovala firma MateBook a má splňovat všechny moderní nároky, ať už jej budete používat k práci nebo k zábavě. Je tenký, je lehký, chladí se pasivně, dlouho vydrží a dobře vypadá.

MateBook je postaven na procesoru Intel Core M šesté generace. To mu umožňuje využít všechny přednosti, které z toho vycházejí. Zařízení je lehké, tenké a především pasivně chlazené, takže můžete zapomenout na nevzhledné mřížky chladičů nebo rušivý zvuk ventilátorů. Co se další výbavy týče, je možné vybírat až do 8 GB RAM a 512 GB SSD.

Dalším rysem je běh na Windows 10 a využívání všech výhod z toho plynoucích, především pak jde o virtuální asistentku Cortanu.

Huawei Mate Book a příslušenství na oficiálních obrázcích.

A jaké další přednosti zmiňuje Huawei? Vedlé nízké hmotnosti 635 gramů, je to i jeho tenkost – 6,9 milimetrů. Klávesnice je řešená pomocí klávesnicového krytu z umělé kůže, která má zafungovat i jako módní doplněk. Klávesnice má chiclet design a je udělána tak, že má minimalizovat překlepy. Klávesnice je oddělitelná od tabletu a odolná proti polití.

IPS displej má rozlišení 2 160 × 1 440 pixelů a úhlopříčku 12 palců. Baterie má kpacitu 33,7 Wh, což by podle Huawei mělo stačit na 10 hodin práce nebo surfování na internetu nebo 29 hodin poslechu hudby. Nechybí ani módy pro šetření baterie a také rychlé nabíjení. 100 % má být dosaženo za 2,5 hodiny, nabíječka má přitom hmotnost 110 gramů a najdeme v ní microUSB i USB-C konektor. Už během hodiny je možné zařízení nabít až na 60 %.

Součástí příslušenství je pak pero MatePen. To bude fungovat nejenom pro zadávání textu a kreslení, ale také může posloužit jako laserové ukazovátko při prezentacích anebo jako dálkové ovládání. Má microUSB konektor a za jednu hodinu jej lze nabít na 1 měsíc používání. Z další výbavy ještě zmiňme čtečku otisků prstům, která má být údajně nejrychlejší na světě.

Huawei MateBook
MateBook naživo.

TIP! Přečtěte si naše podrobné první dojmy.

Zařízení se bude prodávat ve zlaté a stříbrné variantě. K novému MateBooku bude dodáván také MateDock. V něm je konektor pro ethernet, USB a můžete si do něj uložit také kabel a MatePen. To vše ve stejné kožence, jakou má klávesnice. Cena začíná na 699 dolarech (asi 21 tisíc s daní za 4 GB RAM a 128 GB SSD), nejvyšší výbava pak přijde na 1599 dolarů, což je nějakých 47 tisíc korun. Bude však potřeba koupit ještě klávesnici za 130 dolarů (3 900 Kč), pero za 60 dolarů (1 800 Kč) a dock za 90 dolarů (2 700 Kč). Kdy se dostane MateBook na trh ještě není jasné, mělo by se ale jednat řádově o měsíce.

Technické parametry Huawei MateBook

Kompletní specifikace
Konstrukce278,8 × 194,1 × 6,9 mm, 640 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 12" (2 160 × 1 440 px)
ChipsetIntel Core M, CPU: 2×1,2 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 8 GB, disk: ?, paměťové karty: ne
Konektory?× USB 3.0, ?× USB 2.0, video: ?, další: ne
Datové funkcemodem: ?, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ne
Operační systémWindows 10
Akumulátor38 Wh, udávaná výdrž: ? hodin
DostupnostQ2 2016, 49 000 Kč
Diskuze ke článku
Hexagon
Dost vysoka ciastka na to,ze to ma len Core M procesor a vseobecne na viac nez na kancelarsku prace nebude.Nevidim dovod nekupit lacnejsi a lepsi Surface Pro 4,s ktorym zvladnem omnoho viac pripadne nejaku Yogu.
ťamani
A proč mají na oficiálních fotkách Windows 8? :DDD
Wil
Kde jste přišel na win8? Win 10 mají tablet mód, který vypadá přesně takto.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze