Huawei v roce 2019 vyexpedoval 6,9 milionů 5G smartphonů, překonal tak i Samsung

4
Huawei v roce 2019 vyexpedoval 6,9 milionů 5G smartphonů, překonal tak i Samsung
Fotografie: Martin Pultzner, mobilenet.cz
  • Samsung se chlubí 6,7 miliony vyexpedovaných 5G smartphonů
  • Většina prodejů Huawei telefonů s 5G se uskutečnila na domácím čínském trhu

Konkurenční boj mezi Huawei a Samsungem se nevztahuje pouze na pozici největšího výrobce telefonů na světě, ale v současnosti také na rychle rostoucí trh s 5G smartphony, kde se Huawei jednoznačně daří. Čínský výrobce se dnes pochlubil tím, že v roce 2019 vyexpedoval 6,9 milionů smartphonů s podporou 5G sítí.

Konkrétně se jedná o šestici modelů s podporou 5G, mezi kterými najdeme Huawei Mate 20 X 5G (jenž jsme otestovali v Monaku), Huawei Mate 30 5G, Mate 30 Pro 5G, Mate 30 RS Porsche Design, nova 6 5G a ohebný Huawei Mate X, který jsme si mohli rovněž vyzkoušet naživo. Podznačka Honor zaměřená spíše na mladší uživatele pak nabízí podporu 5G sítí u modelů V30 a V30 Pro. Podle dostupných informací vyhrály smartphony Honor V30 a V30 Pro rovněž titul nejlépe prodávaných telefonů ve své cenové kategorii na e-commerce platformě JD.com a Tmall.

Dříve v tomto měsíci se pochlubil výsledky také Samsung, který dodal 6,7 milionů smartphonů s podporou 5G. Na rozdíl od Huawei, který většinu 5G telefonů prodal na domácím trhu v Číně, však Samsung spoléhá na celosvětové prodeje.

Diskuze ke článku
Tak
📵📵📵📵📵
Mike
Neverim ani slovu co Huawei povie. A kedze Huawei ani nie je na burze a verejne sa nezodpoveda akcionarom, moze si doslova vymyslat cisla ake chce.
Kuba
Jen tak dále Huawei power.
Carda
Huawei v roce 2019 vyexpedoval 6,9 milionů 5G smartphonů, ale 6,09999 jich skončilo v popelnici

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze