Huawei v Berlíně představí procesor Kirin 980. Známe podrobnosti

aktualizováno
23
Huawei v Berlíně představí procesor Kirin 980. Známe podrobnosti
  • Na berlínském veletrhu IFA 2018 by se měl Huawei vytasit s novým špičkovým procesorem
  • Grafickým výkonem má konkurenci od Qualcommu předčit o 50 %

Aktualizováno 14. 8. 2018

Již víme, že Huawei zanedlouho představí zbrusu nový procesor Kirin 980, který stane na samém vrcholu jeho nabídky. Aktuálně došlo k odhalení některých podrobnějších specifikací. Moderní procesor bude založen na 7nm výrobním procesoru. Nabízet bude v součtu osm jader, přičemž čtyři hlavní budou typu Cortex-A77 s taktem 2,8 GHz. Zbylá úsporná čtveřice bude typu Cortex-A55. V případě RAM můžeme počítat s typem LPDDR4X. Grafický výkon zajistí Mali-G72 MP24, což představuje dvojnásobný počet jader ve srovnání s Kirinem 970, kde byla nasazena grafika Mali-G72 MP12. Využito konečně bude také Bluetooth 5.0.

Huawei Kirin 980

Původní informace ze 30. 7. 2018

Čínský Huawei rozeslal novinářům pozvánky na tiskovou konferenci konanou 31. srpna od 14:00 hodin v Berlíně. Je nasnadě, že se akce uskuteční v rámci veletrhu IFA 2018. Pokud se však těšíte na zbrusu nový telefon, musíme vás zklamat. S největší pravděpodobností bude Huawei představovat vrcholný procesor Kirin 980.

Huawei

Prozatímní spekulace hovoří o tom, že půjde o osmijádrový procesor založený na jádrech Cortex-A77. V současné chvíli ale taková ještě neexistují a je možné, že Huawei skutečně překvapí. Lákavě vypadá grafický výkon, který má být založen na 7nm technologii od TSMC. Současnou konkurenci v podobě Adrena 630 má novinka od Huawei překonávat až o 50 %.

Diskuze ke článku
Carda
Když bude mít všechno co dokáží nabídnout dnešní SD včetně Bluetooth 5.0 tak by nebylo špatný mít takovou Mate 10tku (tu nenudloidní) s tímto procesorem. :-)
Janek
To je dobrá zpráva, konkurence se bude muset snažit, otázka je spotřeba a výdrž baterie. Vzhledem k tomu, že zatím se nikomu nepodařilo udělat něco s baterií a její vydrží může nadšeni velice rychle dopadnout, pořád vzpomínám na dobu, kdy jsem měl 2 baterie a během krátké chvíle vyměnil vybitou za plně nabitou, proč tohle výrobci nemohou pochopit nechápu. Zcela určitě by mně nevadila snížená odolnost proti vodě, stejně jsem nikdy mobil nekoupal ani mi nespadl do WC. JO, Jo!
Blue Sun
Blue Sun
Ze by konecne dokazali dohnat aspon S835?
Adolf Hitler
Tohle říkáš každé ráno te odporné zrůdě, kterou vidíš v zrcadle? Ty seš takový all-in-one pack. Tedy hloupý a hnusný. Svině.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze