Huawei údajně vyvíjí vlastní operační systém

9

Společnost Huawei by měla pracovat na vlastním operačním systému, a to s bývalou návrhářkou Applu, Abigail Brodyovou. Systém by měl být prozatím ve stádiu vývoje a není tedy jasné, kdy se ho dočkáme.

Huawei

Huaweii se často vyčítala nadstavba EMUI, která se velmi podobala iOS. Společnost se především snažila zaujmout uživatele na americkém trhu, kteří oceňovali spíše jednoduchost než podrobná nastavení každé položky. Huawei nyní pracuje na nové uživatelské nadstavbě EMUI 5.0 s bývalou návrhářkou Applu, která se podílela například na iOS 1 a Huawei byla najata minulý rok. Ta by se zároveň měla podílet i na zcela novém operačním systému od Huawei.

TIP: HTC Sense 8 pro ostatní telefony s Androidem? Zatím v uzavřené betě

Huawei P9

Přesto, že se zdá, že na trhu operačních systémů již není místo a uživatelé si zažili Android, iOS nebo méně úspěšný Windows Phone (Windows 10 Mobile), tak Huawei zřejmě stále vidí mezery a dle informací pomalu chystá svůj vlastní OS, podobně jako to například udělal Samsung s Tizenem, BlackBerry s dnes již zanikajícím OS 10 či v dávných dobách Nokia s MeeGo. Až na Samsung to ostatní vzdali, a to včetně Mozilly s Firefox OS.

Huawei by se tímto krokem měl údajně pojišťovat při případných neshodách s Googlem a chce být na připraven na vše. Myslíte si, že je trhu ještě místo pro nový OS? Jak by měl vypadat?

Zdroje: gsmarena.com, theinformation.com

Diskuze ke článku
Johny
Tizen jim nedá spát :D
Lukáš
Pokud nový OS bude kompatibilní s android aplikacemi a všemi dosavadními službami, tak asi nebude problém, ikdyž v tom nevidím smysl. Ale, že by byla nadstavba podobná iOS mi moc nepřipadne, ošklivá sice je, ale jestli něco současný systém od Applu postrádá, tak je to jednoduchost a logika ovládání, android je aktuálně mnohem přehlednější. Takže než se snažit napodobit chaotický iOS, tak raději systém přiblížit čistému nezaplácanému androidu.
Pítrsan
Osobně nerozumím jednomu. O mobilech se říká, že jsou to malé počítače, tak ať se tak výrobci chovaj! Na PC mám možnost si nainstalovat operační systém podle chuti, protože PC je jakýsi standard. Kdyby to platilo i v mobilní sféře, mohli by si výrobci nainstalovat, co by chtěli (opensource) a nikdo by je nemoh tlačit do kouta. Zároveň by mohli podporovat vývojářskou komunitu. Od uživatelů by měli zpětnou vazbu, podle toho, jak by byla která distribuce oblíbená. Prostě win win situace. Navíc by se nikdy nestalo, že by telefon nedostal aktualizaci na vyšší verzi.
Ondra
Proč né,Huawei není žádná firmička zbůhdarma. Určitě si svoje záměry ohlídá a zvládne je.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze