Huawei údajně plánuje dual-boot telefon s Androidem a WP

10

Dual-boot telefony se možná postupem času stanou stejně vyhledávaným zbožím, jako dualSIM telefony. Mít dva operační systémy v jednom zařízení je zkrátka lákavá nabídka. Zdá se, že bokem nechce zůstat ani Huawei, který plánuje telefon právě se dvěma operačními systémy – Android a Windows Phone. Jeho představení bychom se přitom měli dočkat již ve druhém čtvrtletí tohoto roku.

Nepřehlédněte:

Přestože se Huawei zaměřuje především na platformu Android, Microsoft pro něj není ničím neznámým. V minulosti jsme se mohli setkat s modely Huawei Ascend W1 a W2, ve kterých se nacházel právě operační systém Windows Phone. Na Mobile World Congress Huawei ohlásil, že se stane (mimo dalších významných společností) dalším partnerem pro budoucí Windows Phone zařízení. A jak se zdá, jeden z připravovaných modelů společnosti Huawei nabídne rovnou dvojici operačních systémů, tedy kombinaci Androidu a Windows Phone.

Dual-boot smartphony se podle všeho blíží

Huawei se pro tento krok rozhodl z jednoho prostého důvodu: je stále ještě velice obtížné nalákat zákazníky čistě jenom na mobilní telefony s operačním systémem Windows Phone, pro který není dostatek aplikací. Pokud ale nabídne mimo Windows Phone i Android, mohlo by toto spojení fungovat ještě lépe, než samotný Andorid. Dual-boot smartphone od Huawei by se měl objevit již ve druhém čtvrtletí tohoto roku, nejprve však zamíří do USA. Další trhy budou následovat postupně.

Huawei samozřejmě není jedinou společností, která s dual-boot telefony „koketuje“, je tedy možné, že další velkou věcí, který mobilní trh čeká je právě příval smartphonů s dvojicí operačních systémů uvnitř. Jak budou tyto hybridy fungovat a jak je příjme široká veřejnost však ukáže až čas.

Zdroje: phandroid.com, phonearena.com, theverge.com

Diskuze ke článku
pf
a půjde dat ten Android pryč ? já nevím, proč chtít Dualboot ? kdyby se mi to dualboot zařízení líbilo tak bych to koupil a 1 věc co udělám bude, ze odervu z teho Android.

to je pěkná kravina, mít nějaké kontakty ve WP nějaké v Androidu, a to se týká i obrazku, videí atd. stejně to dopadne jako Linuxem. Na pc jsem měl nějaký čas dualboot Win7 a Ubuntu, no Ubuntu jsem použil asi 3 za rok, v ostatních pripadech W7. j

to jako kdyby výrobci aut ( MS stroje) montovali do aut bycikly (Android), protože jsou strašně rozšířené a skoro zadara a hlavně nejsou tak složité jako Auto ani poruchove:-)
as
kravina je skor kupovat dual boot s umyslom jeden system vyhadzovat..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze