Huawei to s HongMeng OS myslí zřejmě vážně. Ukáže jej za pár dní

8
Huawei to s HongMeng OS myslí zřejmě vážně. Ukáže jej za pár dní
  • Huawei by měl nový systém představit na vývojářské konferenci 9. srpna
  • Primárně by měl být určen například chytrým televizím
  • Do koncem roku bychom se jej však měli dočkat i v telefonu

Alternativní operační systém HongMeng OS od Huawei, který by teoreticky mohl nahradit Android v produktech Huawei a Honor, by se mohl již velmi brzy oficiálně ukázat. Naznačuje to nová zpráva od Global Times. V ní se uvádí, že Huawei interně takový smartphone již testuje. Mnohem zajímavější je však informace o tom, že by se HongMeng OS měl oficiálně představit na developerské konferenci pořádané již 9. srpna v Dongguanu v Číně.

Vůbec prvním zařízením s tímto systémem se má stát chystaná chytrá televize pod značkou Honor, která se má představit 10. srpna. Huawei má však smělé plány na rozšíření HongMeng OS také do autonomních vozidel, k lékařským účelům a do průmyslových zařízení.

Posléze má ale dojít také na chytré telefony a to ještě v tomto roce. Očekává se, že by se první telefon s HongMeng OS měl představit ve 4. čtvrtletí po boku špičkového modelu Mate 30 Pro. Výbavou má však telefon s HongMeng OS mířit maximálně do střední třídy s cenou začínající pod hranicí 300 dolarů, což je zhruba kolem 8,5 tisíce korun s daní.