Huawei spustí svůj vlastní AppStore i v Evropě

1
Huawei spustí svůj vlastní AppStore i v Evropě
  • Výrobce Huawei spustí na začátku roku 2018 svůj vlastní obchod s aplikacemi na telefonech s Androidem
  • Obchod bude předinstalován v telefonech Huawei a Honor
  • Aplikace budou vybírány i ručně a dle lokálního trhu

Huawei na konferenci v Helsinkách oznámil spuštění svého obchodu s aplikacemi i pro Evropu. Počátkem příštího roku si tak budete moci v telefonech Huawei a Honor stáhnout aplikace nejen z obchodu Google Play, ale i vlastního obchodu Huawei. Výrobce tak následuje například jihokorejský Samsung, který svůj obchod s aplikacemi nabízí jako alternativu delší dobu.

Huawei spouští svůj vlastní app store

Spuštění vlastního obchodu s aplikacemi je reakcí na rostoucí počet aplikací v Google Play Store, ve kterém se zejména nový uživatel může ztratit a nemusí najít ty skutečně kvalitní. Přesně na to se chce Huawei ve svém novém obchodě zaměřit a ručně s lokálními odborníky a influencery doporučovat kvalitní lokální i globální aplikace, které by jinak mohly zapadnout. Huawei chce samozřejmě tímto krokem také získat část financí z nákupů aplikací a v aplikacích a ovlivňovat obsah, který uživatelům doporučuje. Vzhledem k tomu, že je Huawei momentálně druhým největším výrobcem mobilů na světě, má dostatek síly na protlačení svého obchodu s aplikacemi mezi uživatele.

Huawei svůj appstore již provozuje v Číně, kde zaznamenal už 90 miliard stažení aplikací a průměrné hodnocení aplikací na app storu je 4,3, tedy velmi vysoké. App Store má mít vysoké zabezpečení a má podporovat in-app nákupy v aplikacích.

Prozatím není potvrzeno, kdy se nového obchodu s aplikacemi dočkáme i v Česku a na Slovensku, v Evropě by měl být spuštěn začátkem roku 2018. Přesné datum Huawei ještě oznámí.