Android Q můžete zkoušet na 21 telefonech. Ve hře je ASUS, Nokia či Sony

10
Android Q můžete zkoušet na 21 telefonech. Ve hře je ASUS, Nokia či Sony
  • Google vypustil 3. beta verzi chystaného Androidu Q
  • Nové funkce zamířily na všechny generace Pixelů
  • Beta verzi však mohou vyzkoušet i uživatelé jiných výrobců

Google na své úvodní konferenci I/O 2019 demonstroval další pokroky v Androidu Q, konkrétně šlo o beta verzi 3. Novinek je opravdu hodně. Namátkou jmenujme například titulky ve videích kdekoliv, tmavý režim a zapracováno bylo i na bezpečnosti. Všechny podstatné věci jsme rozebrali v obsáhlém článku. Beta verzi samozřejmě Google uvolnil pro všechny telefony Pixel od první po třetí generaci. Tentokrát se však dostane na mnohem více uživatelů. Novou beta verzi můžete nainstalovat na 21 různých smartphonů od 13 výrobců, včetně již zmíněných Pixelů.

Pokud vynecháme v České republice neprodávané značky, můžete 3. beta verzi Androidu Q nainstalovat na ASUS ZenFone 5Z, Essential Phone, Huawei Mate 20 Pro, LG G8 ThinQ, Nokii 8.1, OnePlus 6T, Sony Xperia XZ3, Xiaomi Mi 9 a Xiaomi Mi MIX 3 5G. Nejsnadnější instalace je ale přeci jen zajištěna pro Pixely, kdy se stačí registrovat na této stránce a aktualizace vám automaticky dorazí na telefon. Pokud chcete beta verzi zkoušet na nějakém výše jmenovaném zařízení, musíte si potřebnou aktualizaci ručně stáhnout a nainstalovat z této oficiální stránky Googlu.

Diskuze ke článku
kubs
na Oneplus 6 je ten systém otrasný..Základné veci nefungujú ako je čítačka odtlačkov, náhodné reštarty, problémy s wifi signálom, safetynet..proste aj keď je to beta verzia, tak som čakal viac..zatiaľ neodporúčam ani skúšať, toto je fakt pre vývojárov, ktorí vlastne do systému ani nejdú..skôr by som odporučil vyskúšať custom ROM
Tommy
Na Pixelu je system bez chyby, ale to uz byla i predchozi beta...
Josef
Hmm proc tomu tak, bude... zeby proto ze je to sakra BETA?!
Lukáš
Zajímavé že se u Xiaomi nainstaluje čistý android. Škoda že je u mi 9 potřeba root, jinak bych do toho šel.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze