Huawei si patentoval dotykový rámeček pro chytré hodinky

3
Huawei si patentoval dotykový rámeček pro chytré hodinky
  • Čínský Huawei si patentoval poměrně revoluční ovládání chytrých hodinek
  • Kromě displeje bude dotykový i rámeček okolo se spoustou gest

Trh s chytrými hodinkami v posledních letech mírně stagnuje. Svou úspěšnou pěšinou kráčí jen Apple se svými Watch. Konkurence s Android Wear namísto zdatnému konkurování bojuje spíše sama se sebou. O rozseknutí by se tak mohl postarat jeden konkrétní výrobce. Možná jím bude čínský Huawei, který si aktuálně nechal patentovat dotykový rámeček pro své chytré hodinky. Podle podaného dokumentu bude okolí displeje hodinek rozděleno do osmi symetrických zón, které budou moci spouštět či provádět různé úkony. Vždy bude záležet na stisku, tahu či kombinaci různých gest.

Huawei

Ovládání dostane nový rozměr, neboť bude kombinován dotykový displej, dotykové plochy a navíc i pár fyzických tlačítek. Huawei se tak pokusí posunout ovládání ještě dále. Částečně podobný princip nabízí Samsung, který pro ovládání využívá otočnou lunetu. Jak můžeme vidět z přiložených obrázků, podporována budou různá gesta pomocí kroužení, čímž například přiblížíte nebo naopak oddálíte obsah na hodinkách. Dojde i na kombinaci přejetí z dotykových ploch na samotný displej či naopak.

Huawei

Huawei již svou technologii dostal tak daleko, že v podstatě nezáleží na použitém materiálu, ze kterého okolí hodinek bude. Může jít o nerezovou ocel, plast, hliník nebo keramiku. Do všeho bude začleněn i řemínek, na kterém se bude moci zobrazit doplňkový obsah a opět bude jedno, zda bude řemínek kožený nebo pryžový.

Huawei

Otázkou nyní zůstává zda a případně kdy uvidíme nové možnosti ovládání na prvních hodinkách. Poslední model od Huawei, Watch 2, byl představen loni na veletrhu MWC v Barceloně. Teoreticky se tak můžeme dočkat i na letošním ročníku, který proběhne na přelomu února a března.

Zdroj: patentscope.wipo.int, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Teo
A že zrovna Čína tak respektuje patenty ostatních...
Petr Hošek
Hujahej se provedli pouze první smart watch,dvojky jsou o ničem...
Jirka.s
Všechno k hovnu, jediné co by chytrým hodinkám prospělo je výdrž na baterii min 5dni a použitelný android wear, to je vše co je teď potřeba, a ne takovéhle chujoviny..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze