Huawei přinese Windows 10 do mobilů. Přes cloud

12
Huawei přinese Windows 10 do mobilů. Přes cloud
  • Huawei bude poskytovat Windows 10 v cloudu skrze aplikaci na mobilních telefonech Huawei
  • Služba odstartuje 26. června
  • Cena bude od 110 Kč měsíčně
  • Ze začátku bude novinka vhodná pro čínské zákazníky z důvodu odezvy serverů

Na veletrhu CES Asia 2018 v Šanghaji, kterého se naše redakci opět účastní, ukázal Huawei zajímavou novinku, kterou jsme si rovnou mohli i vyzkoušet. Windows 10 v mobilu. Ne, nejde o návrat Windows 10 Mobile přímo na displej telefonu. Od 26. 6. bude možné si z obchodu s aplikacemi Huawei App Market stáhnout speciální aplikaci Cloud Computing, která přináší plnohodnotná stolní Windows 10 tak, jak je známe z počítačů, do mobilu. A jak to funguje?

Huawei s Windows 10 v cloudu – CES Asia

Po připojení telefonu Huawei přes HDMI k monitoru či televizi se spustí již známý desktop mode se speciálním prostředím a několika aplikacemi. Skrze ikonku Cloud Computing si ale můžete spustit plnohodnotné Windows 10 se vším všudy. Operační systém ale není nahrán v telefonu, vše probíhá přes cloud. Telefon tedy funguje jen jakýsi zobrazovač, velmi zjednodušeně jako přístup ke vzdálené ploše.

Vše je tedy velmi závislé na odezvě serveru. Vzhledem k tomu, že při startu budou servery umístěny v Číně, bude služba zejména pro domácí zákazníky, vyzkoušet ji ale může kdokoliv. Při připojení například z Česka je ale nutné počítat s větší prodlevou.

Huawei Cloud Computing s Windows 10

Po přihlášení dostanete plnohodnotné prostředí Windows 10 se vším všudy. Můžete si instalovat další aplikace, pracovat s Office, Photoshopem a vším, na co jste zvyklí. Nechybí dokonce ani asistentka Cortana, na druhou stranu se budete muset obejít bez Microsoft Store.

Windows 10 v mobilu budou stát na začátku 30 juanů měsíčně, což je asi 110 korun, pokud ale zaplatíte dvojnásobek, dostanete na serveru více diskového prostoru, výkonnější procesor a grafickou kartu. Přesné specifikace nám Huawei zatím nesdělil.

Pokud se služba v Číně osvědčí, chce Huawei zavést servery i v Evropě a přinést službu i pro místní zákazníky.

Diskuze ke článku
Jasak
Tak toto je budúcnosť v komerčnom "domácom" používaní PC ako služba, a fyzické železo "PC bedne" už nebudú. Neviem či to bude cez telefón , ale tak neako to bude fungovať so zabudnutou 3D v holografickom zobrazovaní, ktoré časom nahradia display.
Axl
No pro někoho, kdo žádný Win10 stroj nemá, to možná má smysl.
Ale jinak si to může již nyní přeci zařídit každý sám a zadarmo.
Mám Samsung a k němu DeX. A na tom mám rozchozený remote desktop domů na své PC, i na servery v práci. Stejně tak VPNky, atd...
Takže někde v hotelu píchnu DeX do LCD TV, do DeXu dongl od bezdrátové myši+klávesnice a je to.

A kdo Win10 PC nemá (a chce ho), tak si může pronajmout hosting asi kdekoli, nemusí spoléhat na čínské servery hojaheje.
René
Kdyby v MS nebyli jitrnice, tak jsme v mobilu mohli dávno používat W10 v mobilním podaní a po připojení k doku plné win.
mental.disease
Ty vole, mať HW, OS, dáta, úložisko - Cloud v Číne a ešte za to mesačne platiť.
To musím ísť rozdýchať.
A niekto to bude považovať za pokrok :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze