Porovnali jsme, jak fotí iPhone 11 Pro Max oproti Huawei P30 Pro. Výsledek posuďte sami

Porovnali jsme, jak fotí iPhone 11 Pro Max oproti Huawei P30 Pro. Výsledek posuďte sami
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Oba dva smartphony představují špičku mezi fotomobily
  • Snímky byly vyfoceny ze stejného místa bez podpory umělé inteligence

Není žádným tajemstvím, že Apple na trh dlouhodobě dodává jedny z nejlepších fotomobilů, a to hlavně díky perfektně sladěnému softwaru s hardwarem. Vlajkový iPhone 11 Pro Max se navíc, stejně jako ostatní „Jedenáctky“, konečně může pochlubit podporou oblíbeného nočního režimu i praktickým ultraširokoúhlým objektivem. Většina uživatelů však i tak fotí po většinu času na hlavní (širokoúhlý) snímač a právě ten jsme se rozhodli otestovat i v našem malém srovnání s Huawei P30 Pro.

Za zapůjčení iPhonu 11 Pro Max děkujeme společnosti CZC.cz, kde si telefon můžete zakoupit.

Model P30 Pro je v současnosti tím nejlepším smartphonem značky Huawei, který lze v České republice zakoupit. Jelikož však mezi představením obou telefonů uběhlo více než půl roku (v neprospěch P30 Pro), nejedná se o klasické porovnání focení vlajkových lodí. I tak ovšem mohou fotografie posloužit pro získání lepší představy o tom, jak oba dva smartphony fotí. V následujícím měsíci se můžete těšit test nočního režimu i srovnání se současnou vlajkovou lodí čínského výrobce Huawei Mate 30 Pro.

iPhone 11 Pro Max Huawei P30 Pro
Světelnost objektivu f/1.8 f/1.6
Velikost snímače 1/2,55" 1/1,7"
Ohnisková délka 26 mm 27 mm
Rozteč pixelů 1,4 μm ? μm
Rozlišení 12 Mpx 40 Mpx
Ostření a stabilizace Dual Pixel PDAF, Dual OIS PDAF, OIS

Všechny snímky byly pořízeny ze stejného místa s identickým nastavením bez podpory AI. První snímek u všech fotografií v tomto článku (posuvník úplně vpravo) náleží iPhonu 11 Pro Max, druhý pak Huawei P30 Pro (posuvník umístěn vlevo).

Ukázkové fotografie v originálním rozlišení

Snímky si můžete prohlédnout i v plném rozlišení. Fotografie stačí přiblížit v galerii pomocí ikony lupy.

iPhone 11 Pro Max
Huawei P30 Pro
Diskuze ke článku
XYZ
iPhone má podstatně větší dynamický rozsah a celkově líbivější barevné podání. Huawei občas ujedou barvy do červena, za iPhonem celkově mírně zaostává, ale přijde mi, že zase nechává v obraze víc detailů, iPhone to občas moc žehlí.
Tomáš
Huawei má ostřejší fotografie a iPhone si hodně pomahá HDR. Oba mají svoje pro a proti. Za mě oba fotí výborně.
Aleš
Rozdíl třídy ve prospěch iPhonu. 11 Pro Max vlastním a fotí výborně. Při foceni do rawu a následné úpravě v lightroomu jsou pak výsledky ještě lepší.
MiroH
Překvapilo mě, že mě více sedí fotky z Iphonu. O Huawei jsem myslel, že neumí jen vykreslení oblohy s modrou barvou. Díky za srovnání.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze