Huawei P20 Pro nás v noci ohromil. Podívejte se, jak úžasně fotí

75
Huawei P20 Pro nás v noci ohromil. Podívejte se, jak úžasně fotí
  • Huawei P20 Pro je novou vlajkovou lodí výrobce
  • Telefon má tři fotoaparáty, dohromady s 68 megapixely. Jeden z fotoaparátů má 3× optický zoom
  • Primární fotoaparát má 40 Mpx, velký čip a speciální noční režim
  • Fotoaparát jsme vyzkoušeli a fotí fantasticky

Nově představený Huawei P20 Pro je podle měření serveru DxOMark suverénně nejlépe fotícím telefonem na světě, a to s velkým předstihem před konkurencí. Ihned pod jeho globálním představení jsme telefon ještě v Paříži začali podrobně testovat a i když je P20 Pro celkově špičkově vybaveným přístrojem (více v našem podrobném představení zde), nejvíce jsme pochopitelně byli zvědaví na fotoaparát.

Než vám přineseme podrobný fototest, rozhodli jsme se prověřit zejména schopnosti P20 Pro v noci, které Huawei hodně propaguje. Zejména pak noční režim se čtyřvteřinovou expozicí, u které ale není potřeba stativ. Jak to dopadlo?

Huawei P20 Pro 6GB / 128GB

Rozměry155 × 73,9 × 7,8 mm, 180 g
DisplejAMOLED, 6,1" (2 244 × 1 080 px)
Fotoaparát40 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorHuawei Kirin 970, 4×2,36 GHz + 4×1,86 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 128 GBne
Akumulátor4 000 mAh, doba nabíjení: 1:24 hodin

Musíme říct jedno. Pokud rádi fotíte v noci, nechcete používat stativ a stejně očekáváte dobré výsledky, je Huawei P20 Pro přesně pro vás. Málokterý mobil se mu přibližuje a svými výsledky vás doslova ohromí. Ve standardním režimu fotí 10Mpx snímky velmi dobře, šum je minimální, díky dobré světelnosti dokáže primární objektiv ve spolupráci s druhým černobílým snímačem pobrat dostatek světla a snímky jsou prokreslené a barevné. Překvapivě vůbec nevadí absence optické stabilizace na těchto objektivech, není problém vytvořit ostrou fotku téměř vždy „na první dobrou“.

V případě používání 3× optického zoomu v noci je to pochopitelně trochu horší, světelnost teleobjektivu je limitujícím faktorem, stále ale můžete vytvořit obstojné fotky s přiblížením, které neumí žádný jiný telefon.

To pravé překvapení ale nastává při použití nočního režimu. Huawei u něj slibuje až 4vteřinovou expozici, přitom můžete telefon držet normálně v rukách a nedojde k rozmazání. Je to pravda, i když trochu jinak. Telefon složí množství snímků s krátkou expozicí inteligentně do sebe a získá tak potřebnou dávku světla a zároveň snímek není rozmazaný. S typickými rozmazanými světly projíždějících aut při dlouhých nočních expozicích tak nepočítejte, důležité ale je, že jsou fotky skutečně ostré. A nejen to. Jsou překvapivě světlé, barevné a s množstvím detailů, i když Huawei hodně přidává kontrast a kontury jsou možná až zbytečně výrazné. Na displeji telefonu vypadají snímky každopádně famózně, na větších obrazovkách lze vidět mírnou rozpitost. Žádný podobný snímek vám ale jiný telefon nevyfotí a celkové výsledky jsou na mobil až ohromující.

Noční snímky s 4vteřinovou expozicí jsou opravdu ohromující. Až se nechce věřit, že toto vyfotil mobilní telefon.

Noční režim se aktivuje automaticky pomocí umělé inteligence, to ale nefunguje úplně spolehlivě a aktivovat jsme ho museli většinou ručně. Speciální noční režim pak není dostupný u teleobjektivu. Pokud se chcete dozvědět o novinkách Huawei P20 a P20 Pro více, zde naleznete naše kompletní informace o telefonu.

Diskuze ke článku
Kamil Kotlář
Kamil Kotlář
Takové noční snímky jsem naposledy viděl na své Lumii 950 (R.I.P.). Tam ale nebylo potřeba tak dlouhé expozice ani třech fotoaparátů. Na iPhonu SE si o nočních snímcích můžu jen nechat zdát.
Michael Tavali
Za mne ok, i ze strany redakce, ať již podmázlé či ne, pro 95% běžných uživatelů to dělá líbivé fotky, instagramy a facebooky se budou jen plnit.
Vůbec bych neměl problém si tenhle stroj koupit..

Fotograf samozřejmě omalovánku prozře, když to vidím i já (nefotograf), amnozí zde..

Já bych jednoduše uvítal, kdyby nějaký výrobce přišel s pořádným snímačem, třeba, jak měla nokia N8 (1/1,7"), na 12 mpx rozlišení, klidně by mohlo být menší, třeba 8,7 mpx širokoúhlý, s tím by se s manuálem dalo něco vykouzlit.

Martin
Parádní snímky, S9 se muže jít zahrabat s f/1.5.
Blue Sun
Asi jsem se v Huawei zmýlil. Ty fotky jsou parádní.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze