Huawei P smart 2019 v redakci. Bude to bestseller?

15
Huawei P smart 2019 v redakci. Bude to bestseller?
  • Na českém trhu se začala prodávat novinka od Huawei mířící do nižší střední třídy
  • Lákadlem je design, velký displej či nejnovější Android 9.0 Pie
  • Telefon v ruce bohužel klouže a prostředí je pomalejší
  • Zadní strana je velmi náchylná na škrábance

Na sklonku loňského roku Huawei představil P smart 2019, který přímo navazuje na loňský P Smart. Jak výrobce slíbil, hned zkraje ledna dostal novinku na český trh. Její startovací cena činí 5 999 Kč a je podpořena i příjemným dárkem. I to je důvod, který dává tušit, že máme co do činění s telefonem, který bude oblíben.

Další důvody totiž přidává jeho výbava i vzhled. Ačkoliv míří do nižší střední třídy, může se pyšnit vzhledem svých dražších bratrů. Na náš redakční test dorazil kousek v líbivé modré variantě, kdy na zadní straně přechází světle modrý odstín do tmavého. Zadní strana je skleněná, což je rozdíl oproti předchůdci. A v případě P smartu 2019 má tato změna hned tři závažné nedostatky.

Huawei P smart 2019

Nedostatek první, odpustitelný, se týká ulpívajících otisků prstů. Druhý problém představuje kluzkost zařízení. Skleněných telefonů mi za poslední rok prošlo rukama nespočet a žádný neklouzal tolik jako P smart 2019. Opatrnost je tedy na místě a koupě pouzdra vhodným řešením. Třetí neduh jde na vrub odolnosti zadní strany. Na test jsme obdrželi zbrusu nový kousek a již po po několika hodinách, kdy byl telefon maximálně položen na stůl či přenášen samostatně v kapse kalhot, se kryt „pyšní“ několika škrábanci. Jde o velké zklamání. Příjemný pocit z nového telefonu je totiž záhy pokažen poničeným zadním krytem.

Další změna se odehrála na čelní straně. Displej povyrostl na 6,21 palce a má skutečně malé rámečky. Na svou třídu velmi působivé. V horní části je však drobný kapkovitý výřez pro čelní kamerku. Samotný reproduktor je pak již v rámečku. Výrobce nezapomněl ani na informační LED diodu. Ta se však přestěhovala do prostoru pod displejem. Je tak dobře vidět a zeleným blikáním dává vědět, že máte zmeškanou notifikaci.

Huawei P smart 2019

Radost vám dokáže udělat prostředí, kdy výrobce nasadil Android 9.0 Pie a vlastní nadstavbu. Ta je shodná i s těmi nejdražšími kousky Huawei a láká například na ovládání gesty. O chod prostředí se stará průměrný procesor Kirin 710 s 3GB operační pamětí. První dny s telefonem dávají tušit, že je to pro zmíněné duo pěkná fuška. Animace působí trhaně, občas telefonu něco déle trvá. Jinými slovy to není ideální a Huawei by měl na optimalizaci zapracovat. Chuť lehce spraví velké 64GB úložiště a podpora paměťových karet.

Závěrem se podíváme ještě na první výsledky z duálního fotoaparátu. Ten má 13 megapixelů a sekundární kamerka 2 megapixely.

Ukázkové fotografie

Huawei P smart 2019 v redakci právě testujeme. Pokud vás cokoliv zajímá, neváhejte se nás zeptat.

Technické parametry Huawei P smart 2019

Kompletní specifikace
Konstrukce155,2 × 73,4 × 8 mm, 160 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6,21" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 60 FPS
ChipsetHuawei Kirin 710, CPU: 4×2,2 GHz + 4×1,7 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor3 400 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:57 hodin
Dostupnostleden 2019, 5 990 Kč
Diskuze ke článku
Blue Sun
Blue Sun
Trhané animace, zpomalování? V dnešní době u střední třídy? Docela smutné. Fotky mě taky nepřesvědčily.
Děkuji, raději Sony.
Jakub
Telefon není skleněný, ale plastový. Proto se tak snadno poškrábe.
Areon
Podle mě finance vyplácali na to, aby se vzhledově vyrovnal vlajkovým modelům a zbytek ostrouhal. Je možné, že aktualizace ty seky opraví, ale i ty fotky působí dost zle. Hlavně plynulost prostředí je klíčová prostě a pokud se toto nevyvede tak je pro mě celý telefon useless.
Nick Cave
za méně než 6tis. Moto Z2 Play nebo Asus Zenfone Max Pro M1 rozhodně lepší volbou..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze