Huawei míří na vrchol. V roce 2020 hodlá předběhnout Samsung

39
Huawei míří na vrchol. V roce 2020 hodlá předběhnout Samsung
Fotografie: Martin Pultzner, mobilenet.cz
  • V loňském roce Huawei dodal 200 miliónů smartphonů
  • Jedná se meziročně o 30% nárůst
  • V horizontu jednoho roku se Huawei chce stát jedničkou

Co pojí Motorolu, Nokii a Samsung? Všichni tito výrobci mobilních telefonů okusili opojnou pozici světové jedničky, přičemž poslední jmenovaný tento post nadále okupuje. Jak se však říká, nic netrvá věčně a možná se již brzy dočkáme dalšího střídání stráží. Finální útok totiž vyhlásil Huawei. „Letos, nejpozději v příštím roce, budeme první,“ oznámil v čtvrteční tiskové zprávě Richard Yu, generální ředitel společnosti Huawei.

Již v roce 2020 by se tak Huawei mohl stát světovou jedničkou co do počtu dodaných telefonů a odsunout Samsung až na druhou příčku. Nejde vůbec o nějaké vysněné a nereálné cíle, neboť čínský výrobce raketově roste. V roce 2017 už dokázal ve dvou čtvrtletích za sebou odsunout Apple na třetí pozici a i další zajímavá čísla dokazují, že to s ovládnutím mobilního trhu myslí vážně. Během roku 2017 Huawei dodal 200 miliónů smartphonů a jde o 30% meziroční nárůst. Za tímto růstem nestojí jen domácí trh. Telefony Huawei jsou populární také v Japonsku, Malajsii, Thajsku, Jihoafrické republice a Mexiku. Z tiskové zprávy rovněž vyplývá, že je výrobce spokojen i s prodeji v Evropě.

Průměrná prodejní cena smartphonu Huawei aktuálně činí přibližně 300 dolarů, což je méně než u Applu, ale zhruba stejně jako u Samsungu. Tato skutečnost dává Huawei výhodu na rozvojových trzích, jako je například Indie. Právě na indickém trhu zvýšila například v červnu 2018 svůj podíl meziročně z 1 % na 3 %. Bude tak zajímavé sledovat vývoj prodejů Huawei a Samsungu v letošním roce, který velmi naznačí, zda v roce 2020 skutečně přivítáme nového největšího výrobce mobilních telefonů na světě.

Diskuze ke článku
kjkszpj
Vzhladom na to, akym smerom sa Samsung ubera, tak by to ani nemal byt problem :D
Jarkavlhká
Řekněme, že mají brutální funkční strategii chrlení skrze několik dceřinek kusů a modelů, v nichž se nikdo nevyzná, a funguje jim to. Nehledě na to, že v USA se prakticky neprodávají.
Tomason
Jak se spívá.. Jednou jsi dole, jednou nahoře!!
To je normální vývoj. Brzy bude první Huawei a za pár let, zase někdo jinej a tak dále a tak dále.
Martin
Nikoli "...ale Američani taky", ale právě oni, co prokazatelně šmírují všechny a všude možně...

In 2017, Cisco, with help from a Wikileaks data leak, discovered a vulnerability in its own routers that allowed the CIA to remotely command over 300 of Cisco’s switch models via a hardware vulnerability.
https://www.tomshardware.com/news/cisco-backdoor-hardcoded-accounts-software,37480.html

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze