Huawei MatePad Pro s chytrým perem míří na český trh

5
Huawei MatePad Pro s chytrým perem míří na český trh
Fotografie: Huawei
  • Na český trh se dostane základní Wi-Fi verze
  • Startovací cena je stanovena na 15 999 Kč
  • Kromě tabletu získáte ochranná pouzdro a chytré pero M-Pen

Segment tabletů na českém trhu přivítá přírůstek z nejvyšší kategorie. Jde o Huawei MatePad Pro, který byl představen na sklonku loňského roku. Na poměry tabletů má neobvykle malé rámečky, jejichž tloušťka je jen 4,8 mm. 10,8palcový AMOLED displej tak zabírá 90 % čelní plochy a disponuje velmi jemným rozlišením. Na tabletu můžeme prvně vidět průstřel pro čelní 8megapixelovou kamerku. Ačkoliv vypadá průstřel skoro zbytečně, do tenkých rámečků by se kamerka o současné velikosti nevešla. MatePad Pro se může pochlubit také čtveřicí reproduktorů.

Huawei MatePad Pro

Pod kapotou bude moderní Kirin 990 s 6GB RAM a 128GB úložištěm, tato varianta budou jedinou dostupnou na českém trhu. Po softwarové stránce je nasazen Android 10 a nadstavba EMUI, avšak dle očekávání chybí veškeré Google aplikace a také Google služby.

Huawei MatePad Pro bude na českém trhu dostupný od 6. května, a to výhradně skrze e-shop Huawei. Jakmile dojde k uvolnění restrikcí, bude v prodeji také v Huawei Experience Store na Chodově a v Huawei Store v pražském Quadriu. Cenu výrobce stanovil na 15 999 Kč a kromě samotného tabletu získáte navíc i ochranné pouzdro a speciální šestihranné pero Huawei M-Pen.

Huawei MatePad Pro Wi-Fi

Rozměry245 × 159 × 7,2 mm, 460 g
DisplejAMOLED, 10,8" (2 560 × 1 600 px)
Fotoaparát13 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorHuawei Kirin 990, 2×2,86 GHz + 2×2,09 GHz + 4×1,86 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 128 GB, nanoSD
Akumulátor7 250 mAh
tisková zpráva,
Diskuze ke článku
G
Skúsme sa na to pozrieť reálne. Ak niekto kupuje tablet na sledovanie filmov na Netflixe, tak kúpi tablet za 200eur. Očividne toto Huawei prezentuje ako pracovný nástroj, ale tu prichádza ten problém. Vývojári nevyvíjajú špeciálne aplikácie pre tablety, takže tam budú plus mínus tie isté, ktoré poznáme z klasických verzii. Rovnako stojaci iPad Air má ale okrem celej sady kancelárskych aplikácií aj profi apky ako Photoshop a nájdu sa aj nástroje na prácu s vektorovou grafikou, strih videí atď. plus v júni príde Xcode. Takže kto okrem čínskych patriotov by si vybral toto namiesto iPadu? Je to vcelku pekný kus hardwaru, ale po dovolím si povedať, že po SW stránke to neponúkne zákazníkovi takú pridanú hodnotu, aby za to dal 16 000czk.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze