Huawei MatePad Pro je tu. Má Kirin 990, velmi rychlé nabíjení a malé rámečky

8
Huawei MatePad Pro je tu. Má Kirin 990, velmi rychlé nabíjení a malé rámečky
  • Špičkový tablet se chlubí 40W kabelovým i rychlým bezdrátovým nabíjením
  • Má téměř 11palcový displej s tenkými rámečky a průstřelem pro čelní fotoaparát
  • Prostředí zajišťuje Android 10 s nadstavbou EMUI

Segment tabletů získává dalšího silného hráče, kterým je zbrusu nový Huawei MatePad Pro, jenž patří do kategorie těch vůbec nejvybavenějších. Důkazem budiž rovnou čelní strana, která má na poměry tabletů neobvyklé malé rámečky, jejichž tloušťka je jen 4,8 milimetrů. 10,8palcový AMOLED displej tak zabírá 90 % čelní plochy a disponuje velmi jemným rozlišením. Na tabletu můžeme prvně vidět průstřel pro čelní 8megapixelovou kamerku. Ačkoliv vypadá průstřel skoro zbytečně, do tenkých rámečků by se kamerka o současné velikosti nevešla. MatePad Pro se může pochlubit také čtveřicí reproduktorů.

Huawei MatePad Pro

Nový tablet má rozměry 159 × 245 × 7,2 milimetrů a vcelku příjemnou hmotnost 460 gramů. Pod kapotou bude moderní procesor Kirin 990 s 6GB RAM a 128GB úložištěm, případně s 8GB operační pamětí a 256GB interní pamětí. V nabídce bude nejen verze s podporou Wi-Fi, ale také varianta s LTE.

Huawei MatePad Pro

Po softwarové stránce je nasazen Android 10 a nadstavba EMUI, avšak dle očekávání chybí veškeré Google aplikace a také Google služby. Huawei nabízí vlastní obchod App Gallery, ve kterém však zdaleka nejsou všechny aplikace, které běžně využíváte. Tablet podporuje rozdělení obrazovky na více oken a dokáže přímo na svém displeji zobrazit dění z displeje spárovaného telefonu. MatePad Pro disponuje také speciální notebookovým režimem, který přináší ovládání blížící se klasickému počítači.

Huawei MatePad Pro

Dostáváme se k baterii, která má kapacitu 7 250 mAh a dokáže se velmi rychle nabít. Podporováno je 40W nabíjení. MatePad Pro je pak vůbec první tabletem, který podporuje i bezdrátové nabíjení s výkonem 15 W. Aby byl výčet kompletní, zvládá MatePad Pro i tzv. reverzní nabíjení o výkonu 7,5 W. Můžete se tak o energii podělit s telefonem, hodinkami či sluchátky.

Huawei MatePad Pro

K MatePadu Pro bude existovat také externí klávesnice kombinovaná s pouzdrem a také stylus M-Pen pro přesnější ovládání a možnost kreslení. Zbývá zmínit také přítomnost hlavního fotoaparátu, který je oproti původním předpokladům jen jeden a disponuje 13megapixelovým rozlišením.

Huawei MatePad Pro bude k dispozici v černé, bílé, zelené a oranžové variantě. Za základ (6+128 GB) zaplatíte 470 dolarů, tedy 13 tisíc korun i s daní. Na opačné straně cenové nabídky bude LTE verze s 8GB RAM a 256GB úložištěm, která bude stát 640 dolarů, tudíž 18 tisíc korun s daní. Prodej započne 12. prosince na čínském trhu, o mezinárodní dostupnosti prozatím nepadlo ani slovo. Huawei naopak prozradil, že je v přípravě rovněž verze s podporou 5G, který by se měla ukázat začátkem příštího roku.

Technické parametry Huawei MatePad Pro LTE

Kompletní specifikace
Konstrukce245 × 159 × 7,2 mm, 460 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 10,8" (2 560 × 1 600 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetHuawei Kirin 990, CPU: 2×2,86 GHz + 2×2,09 GHz + 4×1,86 GHz, GPU: ARM Mali-G76 MP12
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: nanoSD
Datové funkce5G: ne, LTE: 600 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 10
Akumulátor7 250 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostkvěten 2020, 15 999 Kč
Diskuze ke článku
Martin Fabiánek
Tak prvně se nadávalo, že je to kopie ipadu s hnusným průstřelem a neschopností Huawei narvat foťák do rámečku. Koukám, že je to trochu jinak. Tablet se mi líbí vypadá luxusně. A to říkám jako člověk kterého u Applu drží jen iPad Pro (9,7 a 12,9) Ještě zjistit co je v Huawei App Gallery nebo jak se obchod jmenuje a uvidím.
Agnesha
Nejlepší nabídky pro muže! Krásné dívky na vás čekají v různých pozicích ---- http://kluki-cz.na.to
Lukáš
Hmmm, ta přední kamera, to je vážně něco neodolatelného. Takhle zmrvit celý tablet, buď ji tam vůbec nedám, nebo to udělám tak, aby se vešla do rámečku. Hnus, nic jiného mě nenapadá, možná ještě neschopnost konstruktérů v tom hraje roli.... Když k tomu přidám nepřítomnost google služeb, tak to nemá cenu k nám ani vozit. Přůstřely, výřezy, zářezy a nevím jaké další ohavnosti ještě existují, ale vždy to bezpečně znehodnotí celé zařízení. Tohle mohl být pěkný tablet, bohužel je to jen nedotažený zmetek.
KK
iPad je v podstatě stále bez konkurence.
Galaxy Tab S6 je bombastický tablet s DeX, ale ten mi stále pracovní stanici plně nenahradí.
Huawei MatePad Pro už podle názvu trapně kopíruje i název od Apple a s tím průstřelem to je opravdu zařízení k ničemu, takže zůstanu u dvou výše zmíněných a jako zákazník jsem nasranej :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze